Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας που του είχε αποδοθεί μετά από ερώτηση που είχε κάνει στην Βουλή το 2006.

Ο πρώην υπουργός, την αθώωση του οποίου ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας, βρέθηκε κατηγορούμενος καθώς στην επίμαχη ερώτηση στο Κοινοβούλιο προς τον τότε υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, φέρεται να είχε συμπεριλάβει στοιχεία από απόρρητο έγγραφο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την άποψη του εισαγγελέα ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν στοιχειοθετείτε η νομοτυπική μορφή του αδικήματος, δεδομένου ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός απάντησε στον βουλευτή αναλυτικά.

«Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ.Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι ο βουλευτής εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Και ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης είχε αναφέρει νωρίτερα στην απολογία του ότι η επίμαχη ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας αφορούσε επιχειρησιακές λειτουργίες των συγκεκριμένων ελικοπτέρων και ενώ είχε προηγηθεί το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Σινούκ στην Σιθωνία.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για μην θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το Σινούκ. Είμαι αθώος» είπε ο κ. Καρχιμάκης και τόνισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης, τότε, είχε απαντήσει εκτενώς στην ερώτηση του, χωρίς να αναφέρει πουθενά πως τα στοιχεία που επικαλείτο στην ερώτηση του ήταν απόρρητα.

Απολογούμενος ο κ. Καρχιμάκης επανέλαβε πως η δίωξη του αφορούσε τις αποκαλύψεις του για την υπόθεση των ομολόγων και θέματα εξωχώριων εταιριών που σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα.

Ως μάρτυρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Ρέπας, ο οποίος τόνισε πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».

Μετά την ομόφωνη αθώωση του πρώην υπουργού ο συνήγορος του Βασίλης Δημακόπουλος δήλωσε πως «η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει μόνο τον Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και την ορθή νομική άποψη πως δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Τροχαίο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος – Δύο τραυματίες

Tροχαίο με το… καλημέρα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο, στο ρεύμα προς Πειραιά, με ανατροπή οχήματος. Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν ο...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αθωώθηκε ο σκηνοθέτης Δ. Ινδαρές

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας ο σκηνοθέτης Δ....

ΗΠΑ: Η Γερουσία αθώωσε τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κρίθηκε αθώος από το σώμα της Γερουσίας...

Ζάκυνθος: Ανατροπή – Αθώος κρίθηκε ο 52χρονος που κατηγορείτο ότι βίαζε τις κόρες του

Ανατροπή στην ανατριχιαστική δικαστική υπόθεση στη Ζάκυνθο, καθώς ο αθώος κρίθηκε ο 52χρονος πατέρας...

Αθώος ο κατηγορούμενος για την ανάρτηση κατά του ΣΚΑΪ

Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας» που δικάστηκε για...