ΟΜΟΛΟΓΙΑ Κουρουμπλή ότι αλλάζουν τον εκλογικό νόμο για να μη γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ

24
Μέρκελ, Κουρουμπλής, Αμβούργο,

Στην απίστευτη παραδοχή ότι η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο για να μη κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ αλλά να υποκλέψουν την εξουσία τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να κάνουν κυβέρνηση χωρίς τον νικητή των επόμενων εκλογών, προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, χθες στη Βουλή, με το Μαξίμου να χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και μέσο για να συμπληρώσει τις 200 ψήφους μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Στη συζήτηση που έγινε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι και είπε: «Ψηφίστε την κατάργηση του μπόνους για να μην κάνει μονοκομματική κυβέρνηση η ΝΔ και να συνεργαστούμε εμείς…», παραδεχόμενος ευθέως ότι όλες οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο γίνονται όχι για κάποιο λόγο που συμφέρει τη χώρα, αλλά για να μη γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχειρώντας δε να ιδεολογικοποιήσει το επιχείρημά του είπε: «Τοποθετείστε με τέτοιο τρόπο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα προβληματιστεί γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν μπόνους; Τους αφορά; Όχι. Αν υπάρξει μπόνους και 42% θα έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς, ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση, που θα συστρατεύσει περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις, για να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος στην αντιμετώπιση των μικρών, μεσαίων και πολύ μεγάλων προβλημάτων;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Αιγάλεω: Άνδρας επιχείρησε να βιάσει 17χρονη

Ο κ. Κουρουμπλής πάντως απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα της ΝΔ, του Ποταμιού ακόμη και της Ένωσης Κεντρώων, αναφορικά με το αν το δικαίωμα ψήφου στα 17 αναφέρεται επί της ουσίας στην πλασματική συμπλήρωση των ετών αυτών και αφορά τους 16άρηδες, αρκούμενος να απευθύνει πρόσκληση υπερψήφισης της επίμαχης ρύθμισης.
Αναφορικά, δε, με τις συνεχείς εκκλήσεις του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κατάθεση προτάσεων με στόχο τη συζήτησή τους και παρά το γεγονός ότι τόσο ο Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) όσο και ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Ποτάμι) το έπραξαν για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ένα αναλογικότερο μπόνους και την κατάτμηση περιφερειών, ο Υπουργός Εσωτερικών τελικά προκάλεσε θυμηδία, αφού όχι μόνο υποσχέθηκε τη συζήτηση όλων των προτάσεων σε μελλοντικό χρόνο αλλά είπε και τη μυθική ατάκα «ο διάλογος πρέπει να ξεκινάει την επόμενη μέρα ψήφισης ενός νόμου».

Κατά τα λοιπά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε στη ΝΔ και επιχειρώντας να αποσείσει τις αιτιάσεις της περί ακυβερνησίας εξαιτίας της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, υποστήριξε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και Ένωσης Κεντρώων. Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχισθούν σήμερα το απόγευμα.