Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΟΚ! Πλειστηριασμοί εκατομμυρίων! Αυτοί ειναι οι επώνυμοι που χάνουν τα σπίτια τους!

Πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα, πεντάστερα ξενοδοχεία και ακίνητα
επωνύμων. Οι πλειστηριασμοί που ήρθαν και… έρχονται, παίρνουν την μορφή «τσουνάμι». Ποιοι είναι οι επώνυμοι που χάνουν τα σπίτια τους και ποια η προϊστορία. Αστρονομικά τα ποσά εκκίνησης σε κάποιες περιπτώσεις.

Από αυτούς, οι σαράντα αφορούν σε ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα, οι 1379 σε κατοικίες, οι 123 σε επαγγελματικούς χώρους, οι 321 σε θέσεις πάρκινγκ, οι 377 σε καταστήματα, οι 204 σε γραφεία, οι 216 σε οικόπεδα, οι 400 σε αποθήκες, οι 150 σε βιομηχανικούς χώρους, οι 291 σε αγροτεμάχια.

Από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες. Οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ανέρχονται στους 450.

Στη λίστα των πλειστηριασμών περιλαμβάνεται και πλήθος διαμερισμάτων μεσαίας ή μικρής αξίας, δηλαδή, κάτω των 100.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, δεν έχουν ανταποκριθεί σε προσπάθειες ρύθμισης της οφειλής, καθώς και μικρά ή μεγάλα καταστήματα ή εμπορικοί χώροι.

Ανάμεσά στους πλειστηριασμούς που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου, βρίσκονται και πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα, πεντάστερα ξενοδοχεία και ακίνητα επωνύμων.
«Στο σφυρί» συγκρότημα γραφείων του Πέτρου Μαντούβαλου, στον Πειραιά

Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής, Πέτρος Μαντούβαλος, φαίνεται να έχει μία οφειλή 50.000 ευρώ σε τράπεζα, για την οποία βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμό ακίνητα ιδιοκτησίας του στο Πειραιά. Πρόκειται για οκτώ γραφεία που βρίσκονται στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο του Πειραιά. Συνολικά, η τιμή πρώτης προσφοράς και των οκτώ γραφείων ανέρχεται στο ποσό των 164.000 ευρώ. Τα εν λόγω ακίνητα φαίνεται να έχουν «βάρη» πολλών χιλιάδων ευρώ, προσημειώσεις και αναγκαστικές εκτελέσεις λόγω χρεών προς τράπεζα και οφειλών προς το Δημόσιο.
Σε πλειστηριασμό διαμέρισμα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο Κολωνάκι

Σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζα βγαίνει στις 20 Φεβρουαρίου, διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας του γνωστού δικηγόρου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο e-auction, στις 20 Φεβρουαρίου, η τράπεζα εκπλειστηριάζει ακίνητο 213 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δημόκριτου, στο Κολωνάκι. Ο πλειστηριασμός γίνεται για χρέη 100.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στις 441.000 ευρώ.
Στο “σφυρί” ακίνητο της κυρίας “Leonidas” έναντι 10,5 εκατομμυρίων ευρώ

Σε πλειστηριασμό βγαίνει, στις 13 Φεβρουαρίου, μέρος της προσωπικής περιουσίας της Βασιλικής Κεστεκίδου, της Leonidas με τα ομώνυμα σοκολατάκια, από τις πιστώτριες τράπεζες. Πρόκειται για κατοικία η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας, περίπου 1280 τετραγωνικών μέτρων και είναι χτισμένη σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων, στη θέση «Άγιος Νικόλαος Λαγονησίου», στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών- Σουνίου. Το ακίνητο έχει είσοδο από την παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου, αλλά και από την παραλία. Επιπλέον, το ακίνητο διαθέτει πισίνα 230 τετραγωνικών μέτρων και γήπεδο τένις 440 τετραγωνικών.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στο ποσό των 10.527.000 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 450.000 ευρώ.

Η Βασιλική Κεστεκίδου έχει το δικαίωμα της επικαρπίας στο εν λόγω ακίνητο και οι δυο κόρες της την ψιλή κυριότητα.
Η ιστορία της γνωστής σοκολατοποιίας

Πριν έρθουν οι… πλειστηριασμοί, όμως, η προϊστορία είναι μακρά… Τα σοκολατάκια ήρθαν στην Ελλάδα το 1986, με την ίδρυση της εταιρείας “Αθηνά Ιωαννίδου – Pralines Leonidas”. Τότε άνοιξε και το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Μιχαλακοπούλου. Η εταιρεία είναι εισαγωγέας-διανομέας της εταιρείας Confiserie Leonidas SA, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πραλινών στο Βέλγιο. Το 1987 το κατάστημα μεταφέρθηκε στην οδό Καψάλη 3, στο Κολωνάκι.

Το Μάρτιο του 2009 η Εταιρεία άνοιξε Shop in Shop στο Attica του Golden Hall και το Σεπτέμβριο του 2011 άνοιξε νέο κατάστημα στο Ν. Ψυχικό.
Η εταιρεία εκτός από την πώληση των Pralines Leonidas ασχολείται και με την αποστολή επαγγελματικών δώρων, όπως επίσης και με μπομπονιέρες για γάμους και βαπτίσεις.

Και μπορεί τα σοκολατάκια να ήρθαν στην Ελλάδα πριν 33 χρόνια, η ιστορία, όμως, της σοκολατοποιίας ξεκίνησε το 1910, όταν ένας νεαρός ζαχαροπλάστης, ο Λεωνίδας Κεστεκίδης, άνοιξε στις Βρυξέλλες το πρώτο του ζαχαροπλαστείο. Ήταν τότε που τα σοκολατίνια του με το όνομα Leonidas ξεκινούν να γίνονται διάσημα παγκοσμίως…

Το 1935, ο Βασίλης, ανιψιός του Λεωνίδα, ανέλαβε την επιχείρηση και έκανε σήμα κατατεθέν της εταιρείας τον βασιλιά της Σπάρτης, Λεωνίδα, τιμώντας τον θείο του, αλλά και συνδέοντας την επιχείρηση με τις ελληνικές ρίζες της

Ο Λεωνίδας Κεστεκίδης θα αποβιώσει το 1948 και την εταιρεία θα αναλάβει ο Βασίλης, ο οποίος ύστερα από ένα μεγάλο παγκόσμιο ράλι επιτυχιών θα πεθάνει το 1970. Τότε οι αδελφοί και οι αδελφές του γίνονται κληρονόμοι της βελγικής εταιρείας σοκολάτας.

Ο Γιάννης Κεστέκογλου-Κεστεκίδης ήταν αυτός που διαχειρίστηκε την επιχείρηση από το 1970 έως το 1985, ενώ θα ακολουθήσει η Μαρία Κεστέκογλου-Κεστεκίδου, η οποία αναλαμβάνει την εταιρεία όταν πεθαίνει ο πατέρας της.

Ο αδελφός της, Δημήτριος Κεστέκογλου και η Βασιλική Κεστεκίδου κρατάνε σήμερα το τιμόνι της εταιρείας.

Η εταιρεία παρέχει franchising όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με τα γνωστά σοκολατάκια, τα οποία, στις μέρες μας, συγκαταλέγονται στα καλύτερα, με πάνω από χίλια καταστήματα, παγκοσμίως.
Στο “σφυρί” και η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη, στην Τήνο

Στο… χορό των “σφυριών” που θα φέρουν οι πλειστηριασμοί έχει μπει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και από τους σχετικούς πλειστηριασμούς που φιγουράρουν στην ηλεκτρονική σελίδα e auction ξεχωρίζει η πολυτελής, παραθαλάσσια βίλα της Βιργινίας Βεντουράκη στην Καρδιανή Τήνου, με τιμή εκκίνησης 1.400.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μονοκατοικία με δυο ξενώνες συνολικού εμβαδού 564 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ακίνητο βγαίνει “στο σφυρί”. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί και άλλες φορές, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι.

Η βίλα ανήκε στον αείμνηστο Σεραφείμ Φυντανίδη, τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία στον ελληνικό Τύπο. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο δημοσιογράφος επέλεξε την Τήνο για να κτίσει εκεί ένα ονειρεμένο σπίτι, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Τη διακόσμηση του σπιτιού την επιμελήθηκε η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, ενώ ο πρώην διευθυντής της “Ελευθεροτυπίας”, τον κήπο.

Η βίλα, στην περιοχή Καλύβια, γνώρισε μέρες δόξας, φιλοξενώντας εκλεκτούς καλεσμένους του τότε ισχυρού άνδρα των media, που πέρναγαν εκεί μέρες χαλάρωσης, μακριά από αδιάκριτα μάτια.

Σήμερα, η τοποθεσία είναι γνωστή ως «ο όρμος του Φυντανίδη».
Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων του Mr Bodyline

O Λέων Λεβής υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους εμπόρους της γενιάς του. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος και ομορφιάς «Bodyline», είχε συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου του 2011 και είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη και, στη συνέχεια, τον παρέπεμψε στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Ο 72χρονος, τότε, επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία από το αυτόφωρο δικαστήριο για το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου.

Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει τότε, μέσω του δικηγόρου του, πως είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους. Μάλιστα, ο δικηγόρος του είχε προσκομίσει στο δικαστήριο και λίστα με την ακίνητη περιουσία του πελάτη του, λέγοντας πως μόνο ένα από τα ακίνητα αυτά, αν εκποιηθεί, θα μπορούσε να λύσει, άμεσα, το θέμα των οφειλών του.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι εταιρίες Bodyline και Silhouette, παρά τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τότε, εξακολουθούσαν να κατέχουν σημαντικό μέρος στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά παροχής υπηρεσιών ομορφιάς, στο γυναικείο, κυρίως, καταναλωτικό κοινό.
Το πρώτο κέντρο αδυνατίσματος Bodyline δημιουργήθηκε το 1968 και έως το 2007 τα ινστιτούτα έγινα είκοσι, σε όλη την Ελλάδα, ενώ δημιουργήθηκαν και τρία στην Κύπρο.

Όμως, μετά το 2008, τα οικονομικά προβλήματα έπληξαν τον όμιλο.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 έκλεισε αιφνιδιαστικά το κατάστημα των Χανίων αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους στο δρόμο, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες.

Την 1η Οκτωβρίου 2012, εντελώς ξαφνικά, έκλεισε το κατάστημα του στη Λάρισα και πληροφορίες έκαναν λόγο για κλείσιμο όλων των καταστημάτων της αλυσίδας ανά την Ελλάδα.

Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της Βodyline προστέθηκαν στην μακρά λίστα των ζημιών που επέφερε η κρίση στη χώρα μας, ενώ οι περισσότερες από τις ελληνικές τράπεζες είχαν δανείσει την αλυσίδα – συνώνυμο με το fitness στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, η καταστροφή άρχισε να αποτυπώνεται και στις λίστες των πλειστηριασμών που «αυγατίζουν» καθημερινά με νέες αναρτήσεις.

Τον Απρίλιο του 2015 βγήκε “στο σφυρί”, από την Alpha Βank, το ακίνητο της αλυσίδας στη Λάρισα, με τιμή πρώτης προσφοράς 36.965,99 ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2018, στη λίστα προστέθηκαν και άλλοι τέσσερις πλειστηριασμοί ακινήτων με συνολική τιμή εκκίνησης 1.385.000 ευρώ που αφορούσαν την «ΕΣΤΕΡ Στούντιο Υγείας», ενώ το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς έγιναν και άλλοι 48 με συνολική τιμή εκκίνησης 2.070.670 ευρώ.

Τον ερχόμενο Απρίλιο σε πλειστηριασμό βγαίνει και διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 98 τετραγωνικών, το οποίο βρίσκεται στη Βουλιαγμένη και έχει δοθεί με γονική παροχή στην κόρη του επιχειρηματία, με τιμή πρώτης προσφοράς 528.000 ευρώ, καθώς και διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 86 τετραγωνικών μέτρων, πάλι στη Βουλιαγμένη, το οποίο ανήκει στη σύζυγο και στην κόρη του επιχειρηματία, με τιμή πρώτης προσφοράς 178.000 ευρώ.
Πλειστηριασμός – μαμούθ στην υγεία! Το ακίνητο με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς

Είναι το ακίνητο με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς. Πρόκειται για ένα τεράστιο κτίριο, 50.812 τετραγωνικών μέτρων, στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, που θα φιλοξενούσε το ογκολογικό νοσοκομείο «Ερασίνειο» και θα βγει σε πλειστηριασμό στις 20 Φεβρουαρίου.

Για αυτό το κτίριο υπήρξε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που είχε εμπνευστεί ο μαιευτήρας Ν. Λοΐσιος και κατά καιρούς είχαν εμπλακεί γνωστά ονόματα ως επενδυτές. Το νοσοκομείο ουδέποτε λειτούργησε και τώρα η Eurobank βγάζει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 25.700.000 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευάλωτοι δανειολήπτες: Περισσότερες από 50.000 κύριες κατοικίες κινδυνεύουν με πλειστηριασμό – Παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών ζητούν οι servicers

Στις επώδυνες  διαδικασίες του πλειστηριασμού τους  κινδυνεύουν να οδηγηθούν περισσότερες από 50.000 ευάλωτες οικογένειες...

“Παγώνουν” λόγω εκλογών, έως τον Νοέμβριο οι πλειστηριασμοί μικρής αξίας ακινήτων από τράπεζες και servicers

"Παγώνουν" έως τον Νοέμβριο, εξ αιτίας των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, οι πλειστηριασμοί χαμηλής...

“Παγώνουν” οι πλειστηριασμοί

"Παγώνουν" έως το τέλος του καλοκαιριού , εξ αιτίας  των εκλογών, οι πλειστηριασμοί χαμηλής...

Πλειστηριασμοί: 8 στους 10 βγαίνουν άγονοι

Άκρως προβληματική παραμένει η διεξαγωγή των πλειστηριασμών στη χώρα, με δεδομένο πως το 80%...