Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε από αύριο να είναι προσβάσιμη στα κόμματα η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτη Λιβανό και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, όπως είπε σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το σχετικό έντυπο υλικό είναι μεγάλο και συνοδεύεται από 14 ψηφιακούς δίσκους, οι οποίοι πρέπει να αντιγραφούν σε σκληρούς δίσκους και ακολούθως να συσχετιστεί το έντυπο υλικό με τα CD.
Υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε η αίθουσα 168 του Μεγάρου, που θα φιλοξενήσει το υλικό, να είναι έτοιμη από αύριο Σάββατο ή από την επομένη, Κυριακή. Όπως ενημέρωσε, η αίθουσα 168 θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ. πλην των αργιών της Μ. Εβδομάδας.
Τη Μ. Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών
Σχετικά με τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά τους 11 βουλευτές, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξαλειφθεί ο οποιοδήποτε κίνδυνος της παραγραφής. Ως εκ τούτου, τόνισε πως τις ερχόμενες ώρες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δεοντολογίας, Γ. Γεωργαντάς θα αποστείλει πρόσκληση για σύγκλησή της, προκειμένου αυτή να συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη.
Μόλις βγει η πρόσκληση, πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, αυτόματα, θα γίνει προσπάθεια να υπάρχουν τα αντίτυπα έτοιμα, ώστε να τα λάβουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές.
Σχετικά με την επακόλουθη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, είπε ότι θα ληφθεί σε συνεδρίασή της «αμέσως μετά “του Θωμά”». Όπως αντιλαμβάνεστε, υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, η αντίδραση σε επίπεδο Βουλής «είναι άμεση, άψογη και ταχύτατη. Δεν υπάρχει γρηγορότερο που θα μπορούσε να γίνει», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.











