Ωραιόκαστρο: Το δημοτικό συμβούλιο …έχασε τη μπάλα – Αποφάσισε ότι το πρόβλημα ήταν οι δημοσιογράφοι!

Δεν τους πείραξε που μια χούφτα ρατσιστές με απρεπή συνθήματα, προσπάθησαν να εμποδίσουν 9 παιδάκια, να πάνε στο σχολείο.

40
25χρονος, αθωώθηκε, Ωραιόκαστρο,

Μεγάλη έκταση (ενώ προφανώς δεν έπρεπε!) δόθηκε από τα ΜΜΕ στα επεισόδια έξω από το δημοτικό σχολείο, αναφέρει ψήφισμα που έβγαλε το ανεκδιήγητο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο των δημοσιογράφων!

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνεδρίασή του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Μετά και τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών.

Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοιός: Εκτοξεύθηκαν στα 121 τα κρούσματα

Τα ΜΜΕ λοιπόν φταίνε, δεν αξιολόγησαν σωστά το γεγονός ότι μια χούφτα ρατσιστές φώναζαν “γ@### το Ισλαμ” και “ έξω οι λαθρομετανάστες”, προσπαθώντας να εμποδίσουν 9, ναι, 9 παιδάκια, να πάνε στο σχολείο. Παιδιά που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου και βρίσκονται και πάλι μπροστά σε ανεγκέφαλους που τα “βομβαρδίζουν” με ναζιστικές ιδεολογίες.

Όσο για το αν εκφράζουν αυτές οι απόψεις το Ωραιόκαστρο, δεν είδαμε τους κατοίκους του να στέκονται ως ασπίδα απέναντι από τους φασίστες και να τους απωθούν. Δεν τους είδαμε να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται γιατί μια χούφτα άνθρωποι εμποδίζουν παιδιά να πάνε στο σχολείο. Θέλουν να αγνοούν προφανώς ότι η αδιαφορία τους και η κρυφοσυναίνεση άφησαν να εμφιλοχωρήσουν ρατσιστές και “πατριώτες”.