Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021
5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1979.... Σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1978, καθιερώνεται ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας, η οποία θα φέρει 9 λευκές και...

Οργή ΗΠΑ για τα σχέδια της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο: Ετοιμάζεται και δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο με στόχο στα νότια Καρπάθου-Ρόδου;

Η Ανατολική Μεσόγειος έχει καταστεί η πιο επικίνδυνη περιοχή του πλανήτη και αυτό δεν θα οφείλεται στη Ρωσία, τη Συρία ή το Ιράν αλλά αποκλειστικά στην Τουρκία που απαιτεί μεγάλο μερίδιο στην περιοχή, αναφέρει αμερικανικό THINK TANK.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ετοιμάζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο για εξορύξεις στο Αιγαίο εκτιμούν Έλληνες αμυντικοί αναλυτές, διότι το «Φατιχ» φέρεται να έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η δεινή οικονομική κατάσταση δεν εμποδίζει τον παμπόνηρο Τούρκο ηγέτη να στοχεύει ειδικά με την αγορά δευτέρου πλωτού γεωτρύπανου στο Αιγαίο αυτήν την φορά και σε περιοχή γεμάτη με τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, νοτίως της Καρπάθου και Ρόδου.

Πρόκειται για παλαιό σχέδιο που «κουμπώνει” τέλεια με την προσπάθεια οριοθέτησης της αποκαλούμενης Μεσογειακής ΑΟΖ, όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι, η οποία συμπεριλαμβάνει όλως τυχαίως αυτά τα πλούσια θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής οικονομικής ζώνης.

Σύμφωνα με χάρτη που αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας με ενδείξεις που έχουν πιστοποιηθεί από ξένα ινστιτούτα αλλά και από εταιρείες κολοσσούς, εκεί εμπεριέχονται οι πιθανές πλούσιες περιοχές της Ελλάδος σε υδρογονάνθρακες.

Η χρυσοφόρα ζώνη του χάρτη με τα κοιτάσματα ξεκινά πάνω από την Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά, κατέρχεται όλα τα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο την Νότια Κρήτη και καταλήγει Νοτίως Καρπάθου και Ρόδου.

Εκείνη η περιοχή αυτή συμπίπτει όμως με την κυοφορούμενη από την Τουρκία «Μεσογειακή ΑΟΖ» που θέλει να οριοθετήσει από το 2015, ενώ εδώ και μήνες η Άγκυρα με το στόμα πλήθους αξιωματούχων διεκδικεί ελληνικά νησιά που στοιχειοθετούν την πιθανότητα διενέργειας τουρκικών εξορύξεων σε αυτή ακριβώς την περιοχή, νοτίως Καρπάθου και Ρόδου.

Η Τουρκία αμφισβητεί όλο και πιο έντονα, την ελληνική κυριαρχία σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και Κρητικού Πελάγους, που σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς τους δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών.

“Γκρίζο” το μισό Αιγαίο Πέλαγος από την βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έως το νησί Δίας βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης, θέλουν οι νέο-οθωμανοί του Ερντογάν βάσει σχεδίου.

Το μόνο που τους χάλασε σε όλα αυτά που ετοιμάζουν οι Τούρκοι, ήταν η αναγγελία δημιουργίας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο ενώ ο αμερικανικός 6ος στόλος, σύμφωνα με τα σχέδια του Πενταγώνου θα σουλατσάρει σχεδόν σε μόνιμη βάση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Τα σχέδια Ερντογάν αφορούν σαφώς την ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από οποιαδήποτε εξωτερική πηγή και στην προσπάθεια εξόρυξης φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Κύπρο, ειδικά τώρα που παραπαίει η τουρκική οικονομία.

«Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των σημερινών μας εισαγωγών ενέργειας.

Η αύξηση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας είναι το κλειδί για μια εύρωστη οικονομία και με την χρήση ανεξάρτητων πολιτικών μπορούμε να ελέγξουμε τους πόρους που εξαρτώνται από την εξωτερική μας πολιτική σε αυτό το επίπεδο.

Όλη αυτή η προσπάθεια αφορά την αύξηση στην εγχώρια παραγωγή και στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Έχουμε πάντα σε αυτά τα θέματα, ενεργειακή ανεξαρτησία, που αποτελεί το θεμέλιο μιας ισχυρής οικονομίας για πολιτικές εθνικής ασφάλειας», είπε σήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Ντονμέζ.

Ο Ντονμέζ είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αύξηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες και την παραγωγή (ενέργειας).

«Συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση τις εργασίες μας για να αλλάξουμε το μέλλον του παιχνιδιού αυτού. Αρχίσαμε τις διεργασίες για την αγορά ενός δεύτερου γεωτρητικού πλοίου και είθε (ίνσιαλλαχ) το συντομότερο θα προστεθεί στο στόλο μας και θα προσφέρει υπηρεσίες στο έθνος μας», τόνισε ο ίδιος

Έχουμε ενδυναμώσει, συνέχισε, την παρουσία μας στην θάλασσα με τα πλοία Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις και το γεωτρητικό Φατίχ. «Προηγουμένως λόγω της έλλειψης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το εγχείρημα.

Μέσα στο καιρό που πέρασε κάναμε σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα και είμαστε στο σημείο να ικανοποιούμε τις ανάγκες με την ντόπια αλλαγή και να κάνουμε τις δουλειές μας με τους δικούς μας μηχανικούς, το δικό μας γεωτρητικό πλοίο.

Το πλοίο Φατίχ τους επόμενους λίγους μήνες θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο». Και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αγορά δεύτερου γεωτρητικού πλοίου», κατέληξε ο ίδιος.

Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελούσε πάντα την υδάτινη δίοδο από την οποία οι μονάδες επιφανείας του ναυτικού των ΗΠΑ, απλώς την διέσχιζαν στην πορεία τους προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο.

Τώρα όμως έχει μετατραπεί στην πιο ενεργή και επικίνδυνη στρατιωτικά περιοχή στον κόσμο λόγω των υδρογονανθράκων, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.

Ειδικά τώρα που αμερικανικοί και γαλλικοί κολοσσοί θέλουν να εξορύξουν τα τελευταία πλούσια κοιτάσματα πάνω στον πλανήτη εδώ στην γειτονιά μας, οι Τούρκοι τους δείχνουν ότι θέλουν μερίδιο και μάλιστα «μεγάλο», αυτό όμως είναι ουτοπία διότι άλλα σχέδια, αυτά του διαμελισμού της Τουρκίας και εκδίωξης Ερντογάν έχουν ήδη τεθεί σε κίνηση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ωστόσο η απόφαση για...
Βόλος: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά από χάπια του παππού τους

Βόλος: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά από χάπια του παππού τους

Ώρες αγωνίας για μια μητέρα δύο παιδιών σήμερα το πρωί στις Αλυκές Βόλου, όταν διαπίστωσε ότι τα δύο μικρά παιδιά της βρήκαν στο τραπέζι...
Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων

Γιατί βγήκε το νέο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.; ΑΠ: Βγήκε για να αναλύσει τη φιλοσοφία και να περιγράψει τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας, σύμφωνα...
Περιζήτητη η κολχικίνη

Περιζήτητη η κολχικίνη

Αυξημένη είναι η ζήτηση για την περιζήτητη κολχικίνη, όπως καταθέτουν οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα. Όπως λένε, πρόκειται για ένα ασφαλές φάρμακο, το οποίο όμως...

Ο πρόεδρος των Σκοπίων λέει ξεκάθαρα το ποινικό αδίκημα του Κοτζιά και του Τσίπρα...

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι δεν αναμένει αλλαγή στη θέση της Σόφιας έναντι των Σκοπίων μετά τις εκλογές της 4ης Απριλίου στη...

Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΜαρκιανός, Μαρκιανή.Επέτειοι και Λοιπές Εορτές Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του...

Βόλος: Κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα για την 9χρονη που νοσηλεύεται

Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της 9χρονης που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η 9χρονη εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε...

Βρείτε μας

7,721ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος

«Η δημοκρατία νίκησε», δηλώνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν Ο νέος πρόεδρος των...

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 400.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ένα ακόμη θλιβερό φράγμα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, την παραμονή...

ΗΠΑ: Viral οι κάλτσες της Κάμαλα Χάρις (βίντεο)

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και οι κάλτσες της έχουν γίνει viral...

Ξεκίνησαν οι κοινές ασκήσεις των αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών Ελλάδας-ΗΠΑ (βίντεο-φωτό)

Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τις πρώτες ασκήσεις με πρωταγωνιστές τους «ελικοπτεράδες» και τις...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή