Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

72
Οριστική η διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Οριστική είναι η διακοπή στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Στο 69′ του αγώνα σημειώθηκε νέα ένταση με τους χούλιγκαν να κάνουν ανάβουν βεγγαλικά και καπνογόνα και την αστυνομία να προσπαθεί να σπάσει την ένταση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότους-λάμψης.

Η κατάσταση από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα έγινε αποπνικτική στο ΟΑΚΑ και ο Γερμανός διαιτητής του ντέρμπι αιωνίων έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Νωρίτερα το «ντου» τον οπαδών του Παναθηναϊκού στον πάγκο του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις αφού όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κάποιος από τους εισβολείς κρατούσε μαχαίρι.

Η γρήγορη παρέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα στον πάγκο του Ολυμπιακού κατά την εισβολή των οπαδών στο 5ο λεπτό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», η κατάσταση θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ γρήγορα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους κάποιος από τους «εισβολείς» ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Oι «πράσινοι» κινδυνεύουν με -3 για τη διακοπή του αγώνα, τιμωρία η οποία είναι εξαιρετικά ορατό το ενδεχόμενο να γίνει -6, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.
Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».