Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ορκίστηκε η τελευταία κυβέρνηση της παρούσας Βουλής

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνοιξαν οι εργασίες της Δ΄ Συνόδου της ΙΖ Περιόδου της Βουλής.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και βουλευτές.

«Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας να έχετε πολύ και καλή δύναμη, σύνεση και σοφία όπως απαιτούν τα πράγματα της εποχής μας. Καλή δύναμη και καλή χρονιά» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα μέλη του Κοινοβουλίου, αμέσως μετά τον αγιασμό.

«Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ξεκινά σε μια Βουλή εκσυγχρονισμένη. Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας και με την πλήρη ανακαίνιση της οροφής της Ολομέλειας, μετά από 80 χρόνια. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και σε εμάς μένει να ολοκληρώσουμε το έργο μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών.

Το απόγευμα, θα γίνει η εκλογή των νέων κοσμητόρων και γραμματέων της Ολομέλειας, ενώ από αύριο ξεκινά το κοινοβουλευτικό της έργο, με τη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Τουρισμού που αφορά την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τη διοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του ΠΟΤ για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού».

Την Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με «θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».

Τη Πέμπτη, μπαίνει προς συζήτηση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις».

Ιερώνυμος: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΜΔ, ενώ στο ερώτημα «τί θα γίνει τώρα», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε και η μία πλευρά και η άλλη πλευρά. Εμείς τα δικά μας τα πράματα θα κοιτάξουμε. Κάναμε τον αγιασμό στη Βουλή σήμερα. Μια καινούργια χρονιά αρχίζει κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη από τις άλλες χρονιές. Ευχήθηκα να έχουν δύναμη οι βουλευτές μας, να έχουν σοφία και σύνεση γιατί περιμένουμε πολλά, γιατί έχουμε υποφέρει και πολλά».

Τη νέα κοινοβουλευτική Σύνοδο αναμένεται να σηματοδοτήσουν δύο κορυφαία πολιτικά ζητήματα. Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημαντικό, επίσης, θέμα που θα απασχολήσει την τελευταία αυτή Σύνοδο, είναι και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις που όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θα έρθει προς συζήτηση μέχρι τον Δεκέμβριο.

H χειραψία Τσίπρα-Μητσοτάκη

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο από τη στάση του σώματος εικάζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει συλλυπητήρια στον πρωθυπουργό για τον θάνατο του γαμπρού του.

Απόντες από την τελετή του αγιασμού τρεις πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στα έδρανα των βουλευτών και όχι στα υπουργικά επέλεξε να καθίσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Μάλιστα προτίμησε τη θέση στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας (εκεί που καθόταν πάντοτε) δίπλα στον βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα.

Πολλοί βουλευτές έσπευσαν στο έδρανο όπου καθόταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς για να τον συλλυπηθούν για την απώλεια του γιου του. Ξεχώρισε ο θερμός εναγκαλισμός με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ, Βασίλη Κικίλια.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές ο Αρχιεπίσκοπος δεν προσέγγισε τα βουλευτικά έδρανα όπως σε προηγούμενους αγιασμούς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...