Ορλάντο: 20 νεκροί – Νεκρός βρέθηκε ο δράστης της επίθεσης

38
Ορλάντο, 20 νεκροί,

Νεκρός βρέθηκε τις πρωινές ώρες ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία του Ορλάντο χαρακτήρισε ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας την εν λόγω επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, ο σερίφης της πόλης, οι νεκροί από τους πυροβολισμούς ανέρχονται το λιγότερο στους 20, με τους τραυματίες να είναι επίσης πολλοί.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας «μοναχικός λύκος», αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Διαβάστε επίσης:  Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν αγοράσετε τους S-400, ξεχάστε τα F-35

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι «χάθηκαν πολλές ζωές» στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse. Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι «περίπου 20». Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.