Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Ορλάντο: 50 νεκροί και 53 τραυματίες – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Επιβεβαίωσαν οι Αρχές στο Ορλάντο, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ότι 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Χάος επικρατεί ως και αυτή την ώρα στο σημείο της τραγωδίας ενώ οι γιατροί στο Ορλάντο ζητούν αιμοδότες για να αντιμετωπίσουν τους δεκάδες που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Οι Αρχές, κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα μαζικά τρομοκρατικά πλήγματα στην ιστορία των ΗΠΑ και σε πρώτη φάση στο επίκεντρο της έρευνας είναι η ταυτοποίηση των θυμάτων προκειμένου να ειδοποιηθούν οι οικείοι τους. Ταυτόχρονα το FBI επίσημα ζητάει από όποιον πήγε στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο και έφυγε πριν το χτύπημα να τους καλέσει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ο οποίος εξουδετερώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Όμαρ Ματίν δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι Αρχές ερευνούν τώρα τους δεσμούς που ενδεχομένως είχε ο δράστης με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού, ανέφερε το Ρόιτερς.

“Ο πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την Αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο στην Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το AMAQ NEWS που πρόσκειται στην οργάνωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία: Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πλημμύρισαν δρόμοι της...

Σε συναγερμό παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία-εξπρές που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής (19/04), και αναμένεται, σύμφωνα με...
σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Ομπάμα

Στο Ορλάντο θα βρεθεί την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του...

Ορλάντο: 20 νεκροί – Νεκρός βρέθηκε ο δράστης της επίθεσης

Νεκρός βρέθηκε τις πρωινές ώρες ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στη διάρκεια της νύχτας...

Ορλάντο: Πολλοί τραυματίες σε κλαμπ – Η αστυνομία προειδοποιεί «Μην πλησιάζετε στη συνοικία»

Η αστυνομία του Ορλάντο, στη Φλόριντα, μετά τους πυροβολισμούς που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές...