Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Ωρωπός: Σε μηδενικό χρόνο παραδίδονται και πάλι στους πολίτες καθαρές οι ακτές

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια προκάλεσαν στις ακτές του Δήμου Ωρωπού μια τεράστια οικολογική καταστροφή από τα φερτά υλικά που κατέληξαν σε αυτές.

Η ανάγκη να καθαριστούν άμεσα οι παραλίες ήταν επιτακτική, ώστε να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και για να μπορέσουν οι πανέμορφες ακτές του Δήμου να γίνουν ξανά προσβάσιμες στους πολίτες. Η αντίδραση του Δήμου Ωρωπού ήταν άμεση, με την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Έτσι, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, καθαρίστηκε κάθε σημείο του παραλιακού μετώπου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωρωπού και έγιναν εργαστηριακοί έλεγχοι των υδάτων για να διαπιστωθεί η ποιότητά τους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Αφού παρέδωσε ξανά τις ακτές του Ωρωπού στους Δημότες, ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε:«Ο Δήμος Ωρωπού βίωσε μια μεγάλη περιβαλλοντική περιπέτεια αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος και σε μηδενικό χρόνο να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες επιπτώσεις που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής και σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε κάτι που φαινόταν αδύνατο και απειλούσε να καταστρέψει την εικόνα της περιοχής μας μέσα στη θερινή περίοδο.

Σε διάστημα λίγων ημερών καθαρίσαμε κάθε σημείο του παραλιακού μετώπου στα διοικητικά όρια του δήμου μας και προχωρήσαμε σε εργαστηριακούς ελέγχους των υδάτων για να διαπιστωθεί η ποιότητα τους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Έλεγχοι συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Σήμερα παραδίδουμε τις παραλίες μας καθαρές και ασφαλείς.Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Ωρωπού, συγκροτούν μια δύναμη ισχυρή και εκπληρώνουν κάθε στόχο, κερδίζουν κάθε μάχη στην υπηρεσία των πολιτών.

Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού, την Πολιτική Προστασία και τους Εθελοντές που υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και έδωσαν την μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό μας και συνέβαλαν καταλυτικά να αποδοθεί καθαρή η περιοχή στους δημότες και στους επισκέπτες.Είναι πρωτοφανής η θετική ανταπόκριση τους σε κάθε κάλεσμα μας και χαρακτηριστικό δείγμα είναι το γεγονός ότι από αύριο η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο θα απομακρύνει όλα τα φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν από τις παραλίες, με 40 νταλίκες!
Δείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Δείξαμε ότι ο Ωρωπός έχει περάσει πλέον σε μια εποχή που διεκδικεί και φέρνει αποτελέσματα.

Σε μια εποχή που σχεδιάζει και υλοποιεί.Σε μια εποχή διαφάνειας που σέβεται το δημότη και διασφαλίζει την ποιότητα ζωής, τα συμφέροντα και την ασφάλεια του κάθε πολίτη.

Και αυτό το πετυχαίνουμε ΜΑΖΙ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του...

Μητσοτάκης: Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες

Στο νέο νομοσχέδιο για τις παραλίες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του...

Νομοσχέδιο για τις παραλίες: Τι προβλέπει για ομπρέλες, ξαπλώστρες, ελέγχους και ποινές

Η αποτελεσματική και με κανόνες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, η διασφάλιση...

Χατζηδάκης: Καθιερώνουμε τον θεσμό της “απάτητης” παραλίας

Την καθιέρωση της απάτητης παραλίας, την άμεση βεβαίωση των προστίμων και την απρόσκοπτη πρόσβαση...