Ωρωπός: Σκοτώθηκε μητέρα 10 παιδιών σε τροχαίο

278
Πάτρα: Στην Εντατική 3χρονος από ηλεκτροπληξία

Ο Ωρωπός θρηνεί τον θάνατο της Μαρίας, μητέρας 10 παιδιών η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της.

Η γυναίκα δούλευε ως μαία στο επάγγελμα και είχε αποκτήσει συνολικά 10 παιδιά. Το μεγαλύτερο ήταν 22 χρονών και το μικρότερο 2 μηνών. Η κηδεία της τελέστηκε το περασμένο Σάββατο παρουσία χιλιάδων πολιτών, καθώς ήταν αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Ο σύζυγός της και τα παιδιά της ήταν ντυμένοι στα λευκά κι έψαλλαν το Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη στην κηδεία. Η άτυχη μητέρα είχε τελειώσει και τη θεολογική σχολή και είχε μεταδώσει τα θρησκευτικά της αισθήματα στα παιδιά της.

Ένας ιερέας μοιράστηκε μια συζήτησή του με τη Μαρία, που περιέγραφε εκείνη κάποιες κουβέντες με τα παιδιά της στο blog αερικές εποχές.

Μαρία ανησυχείς για τα παιδιά σου τώρα που μεγάλωσαν; -Δεν υπάρχει καλύτερος πατέρας και παιδαγωγός από τον ίδιο τον Θεό. Κι όμως τα παιδιά του οι πρωτόπλαστοι αποφάσισαν να τον παρακούσουν καθώς και τις εντολές του και να φύγουν μακριά του… Εγώ δεν μπορώ παρά να αγωνίζομαι μόνο για μένα, για τα παιδιά μου απλά προσεύχομαι…

Διαβάστε επίσης:  Κρήτη: Κρατούσε όμηρο τη μητέρα του και απειλούσε να τη σκοτώσει

Δεν τα νουθετείς; -Αν το ζευγάρι ζει αγαπημένο δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω. Αυτό από μόνο του αρκεί. Εγώ προχωρώ μέσα στο σπίτι και αισθάνομαι τα παιδιά μου σαν τα παπάκια, παντού με ακολουθούν για να συζητήσουμε…Αφού τους το λέω, παιδιά με κάνετε να αισθάνομαι σαν την πάπια, αφήστε με και λίγο μόνη…

Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η πολυτεκνία σώζει; – Όταν γνώρισα τον Σπύρο αποφασίσαμε να κάνουμε έως 5 παιδιά, το θεωρούμε ιδανικό αριθμό, αλλά πάντα χαιρόμασταν με το κάθε παιδί που θέλαμε άλλο ένα… Για να καταλάβεις πόσο το χαίρομαι που ακόμα και το τελευταίο (το δέκατο) δεν το αφήνω να το αλλάζουν τα παιδιά. Τους λέω αυτό είναι δικό μου παιδί, όταν κάνετε δικό σας, εσείς θα το αλλάζετε…. Τώρα στο έκτο όταν είχα ρωτήσει τον παππού τον Δαμασκηνό σε δική μου αγωνία σε σχέση με τα πνευματικά… αν ο Θεός την πολυτεκνία την προσμετρά και ως αγώνα, γιατί μου είχανε πει ότι πάνω από 6 ότι Ο Θεός το βλέπει ως σταυρό….είχε συμφωνήσει! ”