Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Όταν η γυναίκα του Καίσαρα δίνει συνέντευξη

Η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει μείνει έξω από το επίσημο πολιτικό σκηνικό από την πρώτη μέρα που ο κ Τσίπρας ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Φαίνεται ότι η ίδια ή ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ρίξουν στο λάκκο των λεόντων ένα μεγάλο ατού του πρωθυπουργού. Κι αυτό μαρτυράει ότι ο ίδιος ο κ Τσίπρας και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η απουσία της κας Μπαζιάνα από την ενεργό πολιτική αρένα ήταν αποτέλεσμα της δικής της αντίστοιχης στάσης, αλλά και της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν την έχουν εμπλέξει στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι. Δεν την έχουν περιλάβει στον επίσημο αντιπολιτευτικό τους λόγο. Και τα δύο ωφέλησαν επί τρία χρόνια την ίδια και τον σύζυγό της πρωθυπουργό σε προσωπικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο.

Η μέχρι σήμερα απουσία της αυτή την κράτησε καθαρή. Και κράτησε έτσι καθαρή και την πίσω πλευρά της πρωθυπουργικής υπόστασης. Την οικογενειακή. Την προσωπική. Καθαρή στο λαό. Καθαρή, γιατί, όπως ξέρει άριστα και ο ίδιος ο κ Τσίπρας, δεν υπάρχει πιο βρώμικη κονίστρα από την πολιτική. Εκεί τα πάντα που φαίνονται, λασπώνονται, υποβιβάζονται, διαστρεβλώνονται, λερώνονται για να κερδηθεί ένας πόντος εφήμερης ή διαρκούς πολιτικής νίκης. Συνήθως εφήμερης.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει υποστεί επίθεση στο παρελθόν για την επαγγελματική της πορεία, που για πολλούς ήταν αποτέλεσμα «χαρισμάτων». Αλλά, οι επιθέσεις αυτές περιορίστηκαν στον χώρο των λεγόμενων social media. Την ίδια ακριβώς επίθεση με τις ίδιες κατηγορίες είχε υποστεί και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κ Καραμανλή.

Η κα Μπαζιάνα είναι πολιτικό ον. Ενεργό. Ο ρόλος της σιωπηρής σκιάς μπορεί να μην της ταιριάζει. Μπορεί να έχει ανάγκη να εκφραστεί. Και να στηρίξει έτσι τον σύζυγό της πρωθυπουργό και την πολιτική του. Ίσως αγνοεί ότι η θέση της εδώ και τρία χρόνια δεν είναι θέση σκιάς. Στη συνείδηση του λαού. Είναι θέση σιωπηρής στήριξης του πρωθυπουργού και προστασίας του από τις δικές του και τις δικές της θέσεις! Αυτή την πολύτιμη αρχή εγκατέλειψε σήμερα η κ Μπαζιάνα, βλάπτοντας περισσότερο παρά ωφελώντας τον σύζυγό της και πρωθυπουργό.

Τον βλάπτει, γιατί ενώ μπορεί να έχαιρε της εκτίμησης πολιτών για τη σοφή σιωπή της, πολιτών που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς σήμερα τους στερεί μελλοντικά από τον πρωθυπουργό.

Οι πολίτες δεν είναι ασπόνδυλοι. Και δεν έχουν χάσει ακόμα το αίσθημα της εκτίμησης στη συνέπεια λόγων και πράξεων. Δεν έχουν χάσει ακόμα την ικανότητα να ξεχωρίζουν τον ειλικρινή από τον λαοπλάνο και τον ιδεολόγο από τον αμοραλιστή. Δεν έχουν εντρυφήσει στις κομματικές σχολές όπου διδάσκεται ότι όλα είναι θέμα τακτικής και ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όποια κι αν είναι τα μέσα. Οι πιο πολλοί πολίτες έχουν ακόμα ένα ίχνος τσίπας. Δεν είναι «φονιάδες» των αντιπάλων τους «με κάθε μέσο». Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σ αυτό το σημείο εξαγρίωσης. Ακόμα.

Αν ένα ικανό κομμάτι πολιτών πίστευε ως τώρα ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού στήριζε με τη σιωπή της τον σύζυγό της και πρωθυπουργό επειδή αυτό απαιτούσε εκτός των άλλων και η θέση της, ακόμα και αν διαφωνούσε με τις ακρότητές του, από σήμερα αυτό το κομμάτι χάθηκε για εκείνην και τον πρωθυπουργό.

Η σημερινή συνέντευξή της βεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο δεν διαφωνεί με τις ακρότητες του κ Τσίπρα, αλλά τις επικροτεί. Συμφωνεί μαζί τους. Ο σύζυγός της δεν πρόδωσε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος τον παράδεισο ενός άλλου δρόμου και προσφέροντας στην πράξη την κόλαση των πιο αντιαριστερών μνημονίων. Δεν τον εξαπάτησε διαψεύδοντας στην πράξη ό,τι αριστερό υποσχόταν στη θεωρία. Δεν είπε ψέματα με όλες τις αριστερές εξαγγελίες, που ανέτρεψε μετά από λίγο με το νεοφιλελεύθερο νομοθετικό του έργο, που αρνήθηκε να εφαρμόσει ακόμα και η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση!

«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους», σημειώνει η κυρία Μπαζιάνα. Μαρτυρώντας, ότι όπως και ο πρωθυπουργός με τους συναδέρφους του στην κυβέρνηση, η μόνη αξία που πιστεύει είναι το χρήμα. Προδοσία και εξαπάτηση δεν υπάρχουν παρά μόνο όταν πρόκειται για χρήμα! Ηθική υπάρχει μόνο αν υπάρχει χρήμα!

«Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου», λέει στη συνέντευξή της. Αποδεικνύοντας ότι, όπως και ο πρωθυπουργός, δεν έχει μάθει ότι στη ζωή των ενηλίκων μετράνε οι πράξεις και όχι η θεωρία. Μετράει το τι κάνεις και όχι οι προθέσεις. Δεν έχει μάθει καν, ότι στη ζωή των αριστερών αξιών που υπερασπίζεται υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων μέχρι αυτοθυσίας. Αλλιώς, υπάρχουν Δηλωσίες.

«Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς. Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του», λέει η σύζυγος του πρωθυπουργού στη συνέντευξή της.

Κι αυτό είναι πραγματικά ένα ερωτηματικό που απευθύνεται κυρίως σ εκείνον.

Δεν ξέρουμε ποιος μηχανισμός επέλεξε να βγάλει στο πολιτικό προσκήνιο ως αρωγό του πρωθυπουργού τη σύζυγό του ή αν το επέλεξε η ίδια. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει ένα είναι το βέβαιο. Δεν ωφέλησε καθόλου τον πρωθυπουργό. Το αντίθετο μάλιστα. Αποκάλυψε πόσο αδύναμος πραγματικά αισθάνεται.

πηγη: gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Φαντάρος Στέφανος και το επισκεπτήριο

Το πρώτο του επισκεπτήριο είχε την Τετάρτη 20/3 ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα οπού παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Τον Στέφανο Κασσελάκη...

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλβανία: Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση και το σπρώξιμο Ράμα σε γυναίκα δημοσιογράφο

Ούτε την παρουσία όχι μιας αλλά πολλών τηλεοπτικών καμερών δεν φοβήθηκε ο Έντι Ράμα...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης...

Ημέρα Γυναίκας: Η Καρδιαγγειακή υγεία της γυναίκας από την παιδική ηλικία έως την εμμηνόπαυση

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες αποτελούν έναν πληθυσμό χαμηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, έχει αναθεωρηθεί,  καθώς...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου και ενθυμήθηκα πως είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ

Δευτέρα, 11 Μαρτίου / 8μ.μ. «…επεθύμησα από καρδίας να ήθελεν ημπορώ να ζωστώ άρματα, επεθύμησα...