Οταν όλα θυμίζουν 2010 κάτι «βρωμάει»…

67

Fake news, παραμόρφωση της αλήθειας, συνολικά κατευθυνόμενη πληροφόρηση, όλα τα «ρεπορτάζ» σαν να έχουν συνταχθεί σε ένα μόνο γραφείο και μετά μοιραστεί σε κανάλια και συστημικά διαδικτυακά ΜΜΕ.

Ολα θυμίζουν 2010, όταν τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα διαδικτυακά μέσα που ανήκουν σε βιομηχάνους, εφοπλιστές κλπ, είχαν τα ίδια ρεπορτάζ, τις ίδιες πληροφορίες και κατηύθυναν τον εγκέφαλο των πολιτών στα «αναγκαία μέτρα» για την «διάσωση» της Ελλάδας «από τα χρέη της» και τον «Τιτανικό» με μόνη «σωτηρία» και «σωσίβιο» τα Μνημόνια.

Και όταν κατέστρεψαν την Ελλάδα, έκλεψαν ή υποθήκευσαν την περιουσία της, μέχρι το 2115, ξαφνικά, «όλα καλά».

Εστω και αν τώρα χρωστάμε περισσότερα από το 2010!

Ολα ίδια και απαράλλαχτα στην νυν κρίση του κορονωϊού. Ο απόλυτος έλεγχος της πληροφόρησης και των κινήσεων. Και ενώ οι προτροπές να «μένουμε σπίτι» κατά 99% ετηρούντο και δεν ετίθετο κανένα ουσιαστικό ζήτημα περαιτέρω λήψης μέτρων για να μην μεταδοθεί περαιτέρω η επιδημία και καταρρεύσει το σύστημα υγείας το οποίο πρώτα διέλυσαν σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία τα Μνημόνιά τους.

Αρκούσε αυτό; Οχι, όπως αποδείχθηκε!

Ελεγχος της ψυχής και του νου των πολιτών στο όνομα της «δημόσιας υγείας» και των προληπτικών ενεργειών «για το καλό μας».

Οπως και στα Μνημόνια όλα γίνονται όλα έγιναν «για το καλό μας». Τι κι αν είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η πανδημία έχει άμεση σχέση με την θερμοκρασία και το κλίμα και η νέα οικονομική καταστροφή της χώρας θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Διαβάστε επίσης:  Άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» για τον ΣΥΡΙΖΑ: Σοκαριστικοί διάλογοι, εσωκομματικά «καρφιά» και δημοσκοπική κατάρρευση

Κανείς, πλην του pronews.gr, δεν μετέδωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση υποβάθμισε την απειλή του κορωνοϊού Covid-19 και δεν θεωρεί πλέον τον ιό ως μια μεταδοτική λοιμώδη ασθένεια υψηλής επικινδυνότητας ή συνεπειών (HCID: High consequence infectious diseases).

Αλλά όλοι μεταδίδουν το βίντεο που έγινε δήθεν “viral” ένα πιτσιρίκι που εκφράζει την απορία του «μπροστά στα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ του Λονδίνου». Πιο fake news…πεθαίνεις.

Θυμίζει το άλλο ανέκδοτο ότι «οι Βρετανοί δεν θα είχαν φάρμακα, τροφή και καύσιμα αν έβγαιναν από την ΕΕ»!

Τώρα επειδή δεν επιβάλουν απαγορεύσεις (όπως και οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί και όλες οι ανατολικές και κεντροευρωπαϊκές κυβερνήσεις), «δεν έχουν να φάνε»!

Πιο ψεύτες, πεθαίνεις.

Αλλά σημασία δεν έχει η αλήθεια και το ψέμα. Σημασία έχει να ενημερώνεις με SMS την κεντρική κυβέρνηση «που πας» και «τι κάνεις» για να συγκεντρωθεί όλο εκείνο το data base που χρειάζονται οι εδώ και οι έξω για να ελέγξουν την μετέπειτα ζωή σου