Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Οξυδερκής, ρεαλιστής και με επίγνωση του τι σημαίνει Παναθηναϊκός!

Οτι ο Λάζλο Μπόλονι είναι παλιά καραβάνα στους πάγκους το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Βρίσκεται άλλωστε για περισσότερα από 25 χρόνια στο κουρμπέτι.

Οτι έχει επίπεδο ως άνθρωπος και ότι διαθέτει υψηλού επιπέδου μορφωτικό επίπεδο ήταν επίσης γνωστό.

Ομιλεί, εκτός από ρουμανικά και ουγγρικά ελέω καταγωγής, άπταιστα γαλλικά και αγγλικά, ενώ έχει σπουδάζει ιατρική και έχει ασκήσει το επάγγελμα του οδοντιάτρου πριν αφοσιωθεί με την προπονητική.

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει επίπεδο και είναι ένας οξυδερκής άνθρωπος που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, πλήρης ημερών και γεμάτος εμπειριών και παραστάσεων.

Το απέδειξε με το… καλημέρα στην επίσημη παρουσίασή του, δείχνοντας παράλληλα ότι έχει πλήρη επίγνωση σε ποιον σύλλογο έχει έρθει.

Οχι μόνο στα λόγια ή βλέποντας βίντεο με τις ανυπέρβλητες ευρωπαϊκές υπερβάσεις του συλλόγου. Οχι…

Εχει δει με τα μάτια του τον Παναθηναϊκό να μεσουρανεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα και να προκαλεί το θαυμασμό σε όλον τον κόσμο με τα αξεπέραστα, για τα εγχώρια δεδομένα, επιτεύγματά του.

Αυτή η παράμετρος είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο Μπόλονι ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται κι ας μην έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό κι ας φοράει για πρώτη φορά τα πράσινα με το τριφύλλι στο στήθος.

Η αναφορά του στον σύλλογο δεν θα μπορούσε να ήταν πιο εύστοχη. «Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αναμνήσεις μου με τον Παναθηναϊκό περνάνε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ με τον Φέρεντς Πούσκας.

Αυτός ο μεγάλος σεβασμός που έχω για τον Παναθηναϊκό, έχοντας περάσει από πολλές ομάδες αλλά και την Ελλάδα, παραμένει για πάντα.

Γνωρίζω πως η λέξη Παναθηναϊκός εμπνέει σεβασμό και αισθήματα που είναι ο πολιτισμός, το πάθος, η ιστορία! Πιστέψτε με, αποτελεί τιμή για μένα να είμαι μπροστά από τις λέξεις που είπα και να έχω την τιμή να εργαστώ στον Παναθηναϊκό» δήλωσε.

Αξιοσημείωτος ήταν επίσης ο ρεαλισμός του. Δεν υποσχέθηκε τίποτα το πομπώδες. Δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του επειδή κοουτσάρει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως για παράδειγμα ο προκάτοχός του. Πατούσε στη γη με κυνισμό.

Δεν μίλησε καν για επιστροφή στην Ευρώπη και για τίτλους. Πρώτος στόχος, είπε, πρώτο βήμα, είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ, αλλά και να έχει αναδείξει τρεις ποδοσφαιριστές με υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι «μπηχτές» του ήταν πολύ προσεκτικά δομημένες. Με τακτ. «Οι Ισπανοί είναι περισσότεροι από τους Ελληνες. Εχω πάρει ήδη ένα λεξικό και σύντομα ίσως θα πρέπει να ξεκινήσω ιδιαίτερα μαθήματα» ανέφερε, συμπληρώνοντας όμως ότι «εγώ είμαι Ευρωπαίος πολίτης και δεν με νοιάζει από ποια χώρα είναι ο καθένας, ούτε τι ηλικία έχει».

Στους δε εκπροσώπους του Τύπου δεν δίστασε να πει «σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, πρέπει να πω ότι ήμουν προετοιμασμένος για πολύ πιο δύσκολες ερωτήσεις (!)».

Σε θεωρητικό επίπεδο ήταν άκρως ενθαρρυντική η πρώτη δημόσια εικόνα του. Και δεν χωράει αμφιβολία ότι η παρουσία του στην άκρη του πράσινου πάγκου αποτελεί φάρο ελπίδας για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του εν μέσω της φουρτούνας στην οποία έχει περιέλθει.

Οι ασφαλείς κρίσεις ωστόσο προκύπτουν πάντοτε στο γήπεδο, το οποίος αποτελεί τον καθρέπτη για τους πάντες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/4/24

Η μεγάλη μάχη της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στην Ναντ για τα ημιτελικά του UEFA Youth League, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με το...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του...

Με “μαγικό” Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με ανατροπή

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει για άλλη μία φορά εντυπωσιακά πράγματα πάνω στο...