Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ουκρανία: Η Google άνοιξε τους χάρτες με όλες τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις(φωτό)

Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας, η Google, άνοιξε την πρόσβαση στους χάρτες σε όλες τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάνοντας «διάφανες» τις στρατηγικές δομές της χώρας.

Ενώ οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον πόλεων της Ουκρανίας στα δυτικά και στο Κίεβο εντείνονται κι εν μέσω έντονων φημολογιών εκδήλωσης νέου κύματος στρατιωτικών επιχειρήσεων στα ανατολικά, ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας, Google ξεκλείδωσε για όλους τους χρήστες παγκοσμίως τους χάρτες στην Ρωσία.

Έτσι, μέσω των δορυφόρων της εταιρείας, οι χρήστες όλου του κόσμου, οι στρατοί παγκοσμίως – και κυρίως ο ουκρανικός στρατός – έχουν πρόσβαση μέσω δορυφόρων σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας.

Εικόνα

Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι ουκρανικές αρχές, η ανάλυση της εικόνας είναι 0,5 μέτρα/pixel. Για του λόγου το αληθές έδωσαν και στην δημοσιότητα 4 φωτογραφίες από ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν σχηματισμούς του στρατού ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Google ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Google ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Google ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Google ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Συγκέντρωση πλοίων

«Τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των ρωσικών επιχειρησιακών και τακτικών εξόδων μαχητικών αεροσκαφών έχει αυξηθεί πάνω από 150%.  Υπάρχουν 5 ρωσικά πλοία που στο οπλοστάσιο τους  φέρουν τουλάχιστον 36 ναυτικού τύπου βαλλιστικών πυραύλων κρουζ «Kalibr» στη Μαύρη Θάλασσα.  Η γενική δυναμική τους είναι τουλάχιστον 36 πυραύλων».

Αυτό δήλωσε ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Μοτούζιανικ (Oleksandr Motuzyanyk), εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Ουκρανικό Κέντρο Ενημέρωσης, στο Κίεβο.

«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώνουν την ανάπτυξη  ομάδων κρούσης στην ανατολική ζώνη της χώρας.  Ταυτόχρονα, εξαπολύουν ασταμάτητα βομβαρδισμούς με πυραύλους τις υποδομές της Ουκρανίας.  Τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των ρωσικών επιχειρησιακών και τακτικών εξόδων αεροσκαφών έχει αυξηθεί περισσότερο από μιάμιση φορά», δήλωσε ο Oleksandr Motuzyanyk.

Όπως εκτιμά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο στόχος των ενεργειών της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει – προετοιμάζεται για επίθεση στα ανατολικά της Ουκρανίας προκειμένου να εδραιώσει τον πλήρη έλεγχο στα εδάφη των περιφερειών Λουχάνσκ και Ντονιέτσκ καθώς και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του λεγόμενου χερσαίου διαδρόμου με την  κατεχόμενη αποκαλούμενη Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας.  Ο ρωσικός στρατός  έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανασυγκρότηση των στρατευμάτων στην ανατολική επιχειρησιακή ζώνη.  Οι πιο εντατικές ενεργές επιχειρήσεις μάχης λαμβάνουν χώρα στις επιχειρησιακές περιοχές Slobozhansky και Donetsk

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις συγκέντρωσης επιθετικών ομάδων στις περιοχές Volyn και Polissya στο έδαφος της Λευκορωσίας.  Ρωσικές μονάδες πραγματοποιούν ραδιοηλεκτρονικές αναγνωρίσεις από το έδαφος της Λευκορωσίας.  Η ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης που σχηματίζεται, μαζί με πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις υποδομής της Ουκρανίας, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Όπως αποκάλυψε ο Ουκρανός αξιωματικός, στην κατεύθυνση του Σίβερσκ, «εντοπίστηκε ο ρωσικός στρατός να πραγματοποιεί ενισχυμένο συνοριακό έλεγχο και να αναπτύσσει θέσεις στις περιοχές διέλευσης των συνόρων και στις συνοριακές περιοχές των Περιφερειών Μπριάνσκ και Κουρσκ, στη Ρωσία.  Επίσης, δεν αποκλείονται οι δραστηριότητες των εχθρικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης καθώς και οι εχθρικές επιθέσεις με ρουκέτες από το έδαφος της Ρωσίας».

Στην κατεύθυνση Slobozhansky, οι ρωσικές δυνάμεις  συνεχίζουν τη μερική πολιορκία του Χάρκοβο, προκαλώντας επιθέσεις με πυρά στα ουκρανικά στρατεύματα που υπερασπίζονται την πόλη.  Στην περιοχή των οικισμών Zavody, Dmytrivka και Dibrivne, σημειώθηκαν και μάχες, αλλά χωρίς επιτυχία στις ενέργειές τους, με τις ουκρανικές δυνάμεις να τις αναγκάζουν σε υποχώρηση.

Στις περιοχές Donetsk και Tavriia, οι Ρώσοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους οικισμούς Siversk και Pokrovske.  Οι κύριες προσπάθειες των επιτιθέμενων είναι συγκεντρωμένες στις περιοχές των οικισμών Lyman, Kreminna, Popasna, Rubizhne και Mariupol.

«Ο εχθρός επιχείρησε να ενοποιηθεί στην περιοχή των οικισμών Kreminna και Rubizhne χωρίς επιτυχία, συνεχίζοντας ανεπιτυχείς επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή των οικισμών Novotoshkivske, Popasna, Avdiivka και Marinka.  Ο εχθρός συνεχίζει να εκτελεί πυραυλικά πλήγματα κατά της Μαριούπολης, χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3, συνεχίζει τις επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στο λιμάνι και τα εργοστάσια σιδήρου και χάλυβα Azovstal (Μεταλλουργικός Συνδυασμός Azovstal) στη Μαριούπολη.  Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν 12 εχθρικές επιθέσεις στις Περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ», δήλωσε ο Μοτουζιάνικ.

Στην περιοχή South Bug, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να ελέγξει πλήρως το χωριό Oleksandrivka και να φτάσει στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Χερσονας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε εχθρικούς εναέριους στόχους: ένα αεροσκάφος, τρία ελικόπτερα και ένα UAV.


Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Μαλαισία: 10 νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων σε πρόβα στρατιωτικής παρέλασης ( βίντεο)

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον αέρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής πρόβας για την παρέλαση...

Το Έβερεστ έχει γεμίσει σκουπίδια και πτώματα

Κάθε χρόνο ο στρατός του Νεπάλ μαζεύει τόνους σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες. Φέτος έχει στόχο να κατεβάσει και πέντε πτώματα που...

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου σχετικά με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των...

Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα – 1 νεκρός, 7 αγνοούμενοι

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα. Τα ελικόπτερα SH-60K, έκαστο με τέσσερα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

Αποχωρούν εσπευσμένα από την Ουκρανία οι διπλωμάτες Κίνας, Τουρκίας, Καζακστάν κλπ. – Κάτι «μεγάλο» έρχεται

Ξεκίνησε η αποχώρηση των Κινέζων και των Καζάκων διπλωματών από το Κίεβο, Χάρκοβο και...

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...

Ρόδος: Νάρκη από την Ουκρανία ξεβράστηκε στο νησί

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας χειμερινός κολυμβητής στη Ρόδο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με...