Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Ουκρανία: Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο (βίντεο) – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Το Κίεβο τελεί υπό απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο από τις 17:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 8 το πρωί τη Δευτέρα, χωρίς διαλείμματα.

Σειρήνες ηχούν και πάλι στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το BBC, που προετοιμάζεται για ακόμα ένα βράδυ ρωσικών επιθέσεων.

Mάλιστα το ΒΒC παραθέτει το παρακάτω βίντεο ανταποκριτή στο Κίεβο:

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ίσχυε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί αύριο, ωστόσο η απόφαση άλλαξε. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Κιέβου έγραψε στο Twitter ότι όποιος πολίτης βρεθεί στο δρόμο μετά από αυτή την ώρα «θα θεωρείται μέλος των ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού».

Nωρίτερα, αξιωματούχοι της βρετανικής άμυνας έλεγαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη του Κιέβου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA το υπ. Άμυνας της Ρωσίας έδωσε εντολή σε όλες τις μονάδες στην Ουκρανία να συνεχίσουν την επίθεση από πάσα κατεύθυνση. Η ανακοίνωση αυτή έγινε υποστηρίζοντας ότι χθες έγινε μια προσωρινή διακοπή εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, τις οποίες η Μόσχα, υποστηρίζει ότι αρνήθηκε η Ουκρανία. Η Ουκρανία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν απέρριψε τις διαπραγματεύσεις και ότι η Ρωσία ποτέ δεν έπαυσε τις στρατιωτικές ενέργειες στη χώρα.

Σήμερα το πρωί το Κίεβο, άλλωστε, δέχθηκε επίθεση, με τις εικόνες από την χτυπημένη πολυκατοικία να κάνουν το γύρο του κόσμου. Κατά πληροφορίες 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στην πολυκατοικία στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα στην περιοχή του Ντονμπάς , ανάμεσά τους και 10 Ελληνες ομογενείς, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να αντιδρά με οργή, να κάνει διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Αθήνα και να τον καλεί αύριο στο ΥΠΕΞ. Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ έκανε λόγο για ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας την κίνηση απαράδεκτη.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες στην Ουκρανία

Ο Guardian επικαλείται πληροφορίες του αμερικανού δημοσιογράφου Jack Detsch που καλύπτει θέματα του υπ. Εθνικής Άμυνας ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες. Για τις πληροφορίες του επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής Άμυνας.

«Η Ρωσία έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες κατά μήκος “και των τριών γραμμών” προέλασης, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής άμυνας.

Ο Πούτιν έχει καλέσει εφεδρείες για τις μάχες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί, αλλά η Ρωσία έχει δεσμεύσει το 50% των στρατευμάτων που έχουν παραταχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας, από περίπου το 1/3 χθες, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας», γράφει ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Ρωσικά τεθωρακισμένα κινούνται προς την Ουκρανία

Την ίδια ώρα ο ανταποκριτής του CNN Frederik Pleitgen ανέφερε ότι είδε να περνά από μπροστά του μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων. Σύμφωνα με τον ίδι η φάλαγγα κατευθυνόταν προς το ουκρανικό έδαφος και την πόλη Χάρκοβο.

«Αυτό είναι κάτι … που είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ότι όλο και περισσότερος από αυτόν τον βαρύ εξοπλισμό κινείται προς τη γραμμή του μετώπου», ανέφερε στην ανταπόκρισή του από το Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ακούσει περισσότερες εκτοξεύεις ρουκετών από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν την «πιο σθεναρή αντίσταση» στην εισβολή τους στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας κατά μήκος δύο αξόνων: «κάτω, προς το Κίεβο και γενικά από το Μπέλγκοροντ προς το Χάκριβ».

Πλησιάζουν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια τα ρωσικά στρατεύματα

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Νωρίτερα, μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, όπου ξέσπασαν μάχες και τελικά η περιοχή κατελήφθη από τους Ρώσους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Αποχωρούν εσπευσμένα από την Ουκρανία οι διπλωμάτες Κίνας, Τουρκίας, Καζακστάν κλπ. – Κάτι «μεγάλο» έρχεται

Ξεκίνησε η αποχώρηση των Κινέζων και των Καζάκων διπλωματών από το Κίεβο, Χάρκοβο και...

Ρωσία: Φωτιά σε διυλιστήριο πετρελαίου ύστερα από επίθεση με drone

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρωσία, στον Βόλγα, ύστερα από επίθεση μη...