Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί αύριο μέσω βίντεο στην έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ στο Κίεβο μεταβαίνουν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα.
Επίσης αύριο, στη μια μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη της Συμμαχίας των Προθύμων για την Ουκρανία με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, «πισωγύρισμα» χαρακτήρισε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας το διπλό βέτο της Ουγγαρίας στο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αλλά και στο δάνειο των 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία. Η Κάλας επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΕ να καταφύγει στη λύση της αξιοποίησης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Την ίδια ώρα, η Σλοβακία αποφάσισε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία όσο δεν ξεκινά η ροή πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρουζμπά. Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ακυρωθεί αφού ξαναρχίσουν οι παραδόσεις πετρελαίου στη χώρα του.











