Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση των Ρώσων στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες -άμαχοι- είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πυραυλικό χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων σε πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, δύο πύραυλοι έπληξαν και πυρπόλησαν ένα κτίριο ακριβώς δίπλα στον πύργο της τηλεπικοινωνιών.

Όπως αναφέρεται, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν.

«Ρωσία = βάρβαροι»

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε τη Ρωσία «βάρβαρη» για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

«Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ» ανέφερε στο Twitter και πρόσθεσε: «Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι».

Ζελένσκι: Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Σχετικά ανάρτηση μάλιστα έκανε και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται, 80 χρόνια μετά».

«Προς τον κόσμο: Ποιο το νόημα έχει να λέμε «ποτέ ξανά» για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…» έγραψε στο Twitter.

Έγκλημα πολέμου

Οι εικόνες που μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ και βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την πυραυλική επίθεση είναι ιδιαίτερα σκληρές και συνιστούν έγκλημα πολέμου, για το οποίο μάλιστα ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία.

Για ρωσικά εγκλήματα στην Ουκρανία που «εντείνονται κάθε ώρα» μίλησε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με επιθέσεις να χτυπούν νοσοκομεία, σχολεία και πολυκατοικίες.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είπε ότι η «προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Πρέπει να στείλουμε ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να το σταματήσει» πρόσθεσε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ...

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Δύο νίκες και μια ήττα

Το βράδυ του Σαββάτου (13/04) το Ιράν εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ισραήλ με πάνω...

Ιράν: “Πετύχαμε όλους τους στόχους μας”

Η νυχτερινή επίθεση κατά του Ισραήλ «πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε ο αρχηγός...