Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Παγκόσμια κατακραυγή: Τάισαν κροτίδα έγκυο ελεφαντίνα (βίντεο)

Μια έγκυος ελεφαντίνα υπέκυψε στα τραύματά της, αφού έφαγε κάποιο φρούτο, πιθανότατα ανανά, που περιείχε μια κροτίδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της νότιας Ινδίας όπου ο θάνατος του άγριου ζώου έχει προκαλέσει κατακραυγή.

Η άτυχη ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό κοντά στο εθνικό πάρκο Σάιλεντ Βάλεϊ του κρατιδίου Κεράλα και εκεί μάλλον βρήκε και έφαγε το παγιδευμένο φρούτο. «Ο ανανάς με την κροτίδα εξερράγη στο στόμα της, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα», εξήγησε ο Σουρέντρα Κούμαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αγροφυλακής της Κεράλα. «Ερευνούμε την υπόθεση και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε ποιος ευθύνεται και τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό της», πρόσθεσε.

Οι Ινδοί χωρικοί χρησιμοποιούν συχνά παγιδευμένα φρούτα για να προστατεύσουν τα σπαρτά τους από τα άγρια ζώα. Άλλοι καταφεύγουν σε απλές κροτίδες ή σε ηλεκτροφόρους φράχτες για να διώξουν τους ελέφαντες από τα χωράφια, κοντά στα δάση.

Τον περασμένο μήνα είχε σημειωθεί ένα παρόμοιο επεισόδιο, με άλλον έναν ελέφαντα να πεθαίνει από τραύματα στο στόμα, είπε ο Κούμαρ.

Ο θάνατος της ελεφαντίνας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όταν ένας εργαζόμενος της δασικής υπηρεσίας ανήρτησε μια συγκινητική συγγνώμη στο Facebook. «Δεν τραυμάτισε ούτε έναν άνθρωπο, ακόμη κι όταν έτρεχε, τρελαμένη από τον πόνο, στους δρόμους του χωριού», έγραψε ο Μόχαν Κρίσναν.

Η ελεφαντίνα περιφερόταν για ώρες στο χωριό και τελικά πήγε να δροσίσει τα εγκαύματά της σε ένα ποτάμι. Καθώς οι ντόπιοι προσπαθούσαν να την βγάλουν από το νερό για να τη μεταφέρουν σε ένα κέντρο θεραπείας, το ζώο κατέρρευσε και πέθανε.

Με τη βοήθεια δύο εξημερωμένων ελεφάντων, την έβγαλαν τελικά από το νερό και την μετέφεραν στο δάσος, όπου την αποτέφρωσαν.

«Συγγνώμη, αδελφή», έγραψε ο Κρίσναν, που ήταν παρών στον θάνατό της. «Με το στόμα και τη γλώσσα της κατεστραμμένα από την έκρηξη, περιφερόταν πεινασμένη, χωρίς να μπορεί να φάει. Μάλλον ανησυχούσε περισσότερο για το μωρό της παρά για τη δική της πείνα», πρόσθεσε.

Η εξάπλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην Ινδία οδηγεί συχνά σε αντιπαράθεση με τα άγρια ζώα, το φυσικό περιβάλλον των οποίων σταδιακά μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Περίπου 2.361 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις ελεφάντων μεταξύ 2014-19, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης. Στο ίδιο διάστημα σκοτώθηκαν από ανθρώπους 510 ελέφαντες – οι 333 από ηλεκτροπληξία και περίπου 100 από δηλητηρίαση ή από πυρά λαθροκυνηγών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τραγικές εξελίξεις: Δολοφονήθηκε η 41χρονη εγκύος – Κρατούνται ο σύντροφός της και ένας φίλος του

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου από την Καλαμαριά. Βρέθηκε...

Ινδία: Η τουριστική αγορά που θα αντισταθμίσει τις απώλειες των Ρώσων

Ως μια νέα ισχυρή αγορά τουριστών αναψυχής αναδύεται το τελευταίο διάστημα η Ινδία και...

Ινδία: Βγάζουν ζωντανούς μετά από 17 αγωνιώδεις ημέρες εγκλωβισμένους εργάτες σε σήραγγα στα Ιμαλάια

Τα σωστικά συνεργεία της Ινδίας ανασύρουν ζωντανούς τους πρώτους από τους 41 εργάτες οικοδομής...

Έπιασαν τον 21χρονο που έριξε την κροτίδα στον Χουάνκαρ

Τον δράστη του περιστατικού που οδήγησε στη διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός συνέλαβε η Αστυνομία. Όπως...