Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Παγκόσμιος συναγερμός – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο ικανό να πλήξει τις ΗΠΑ (φωτό-βίντεο)

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, η Πιονγιάνγκ δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στη χώρα να “πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου”.

 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή.
Με αυτή την δοκιμή η Πιονγιάνγκ πέτυχε τον “στόχο” της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

 

 

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του, διευκρινίστηκε.
Όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας.

 

 

Τραμπ: Θα το τακτοποιήσουμε
“Θα το τακτοποιήσουμε” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην απειλή της Βόρειας Κορέας.
Η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ “είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε” σημείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Τραμπ επισήμανε ότι η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις σημείωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε έφθασε στο μεγαλύτερο ύψος όλων των προηγούμενων πυραύλων που είχε εκτοξεύσει η Πιονγιάνγκ και αντιπροσωπεύει “μια απειλή για όλον τον κόσμο”.

Απειλή για ολόκληρο τον κόσμο η Πιονγιάνγκ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα απειλεί ολόκληρο τον κόσμο.

“Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο”, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκο.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας υποθέτουν πως ο βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα ήταν Hwasong-14, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

 

 

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια “πιθανή” εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας).
“Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες” είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
“Αυτή τη στιγμή αποφασίζουμε την ημερομηνία” ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τζιοβάνι Νταβόλι, εκπρόσωπος τύπου της ιταλικής αποστολής στον ΟΗΕ, που έχει αναλάβει για τον μήνα Νοέμβριο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Καταδικάζει ο γγ του ΟΗΕ – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών “καταδίκασε σθεναρά” τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και απαίτησε η Πιονγιάνγκ να “απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες”, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του Αντόνιο Γκουτέρες.

Η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί “κατάφωρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας” του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως και θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ενώ “επιδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση” της Βόρειας Κορέας έναντι “της διεθνούς κοινότητας”, πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βόρεια Κορέα, που απαίτησαν η Ουάσινγκτον, το Τόκιο και η Σεούλ μετά τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, θα λάβει χώρα σήμερα στις 23:30 (ώρα Ελλάδας), γνωστοποίησε η αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ήδη υιοθετήσει το καλοκαίρι δύο νέους γύρους σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μετά τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και ενός πυρηνικού όπλου στις οποίες προχώρησε η Πιονγιάνγκ αψηφώντας αποφάσεις του. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι θέλει να αποφασιστούν “νέα μέτρα”, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης “του δικαιώματος να απαγορεύονται οι μεταφορές αγαθών διά θαλάσσης προς και από τη Βόρεια Κορέα”.

Μακρόν: Καταδικάζω την ανεύθυνη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τη νέα δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Πιονγιάνγκ.

“Καταδικάζω τη νέα ανεύθυνη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, μια ενέργεια η οποία ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να εντείνουμε την πίεση στην Πιονγιάνγκ και την αλληλεγγύη μας στους εταίρους μας”, έγραψε ο Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters, AP
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/nknewsorg
Πηγή ΦΩΤΟ: Daily Mail, Mirror, Reuters

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η Νότια Κορέα την πάτησε με τα drone και δείχνει το δρομο στην Ελλάδα για να μην πάθει το ίδιο με την Τουρκία

Η Σεουλ αποφάσισε να ξοδέψει πολλά δισ. δολάρια για την αναβάθμιση μόνο του Πολεμικου...

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους «αγνώστου τύπου»

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής...

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση οβίδων πυροβολικού στη θάλασσα ως απάντηση στις ασκήσεις της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έδωσε εντολή σε στρατιωτικές μονάδες να ρίξουν...

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου, συνεχίζοντας τη σειρά – ρεκόρ...