Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Παγκόσμιος συναγερμός: Στους 48 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σιβηρία!

Καιρός: Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στη Σιβηρία το θερμόμετρο έχει σκαρφαλώσει τις τελευταίες ημέρες στους 48 Βαθμούς Κελσίου με το κύμα καύσωνα να επιμένει προβληματίζοντας έντονα τους επιστήμονες.

Η βρετανική εφημερίδα «Independent» γράφει ότι η θερμοκρασία στον Αρκτικό Κύκλο έχει χτυπήσει «κόκκινο».


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας «Copernicus» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους «ξεπέρασε κατά πολύ» τους 35 Βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη την περιοχή αυτή της Ρωσίας, από την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Σιβηρία επλήγη από μεγάλες πυρκαγιές τα τελευταία δύο χρόνια γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, συνέβαλε ως ένα βαθμό στην άνοδο της θερμοκρασίας.


Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το κύμα καύσωνα που έχει πλήξει από πέρυσι τη βορειοανατολική περιοχή της Ρωσίας, θα ήταν «πρακτικά αδύνατο» χωρίς την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Independent», στο Saskylakh, πόλη της Αρκτικής, ο υδράργυρος έδειξε 31.9 Βαθμούς Κελσίου στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Κοπέρνικους της ΕΕ.

Πρόκειται για την πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 1936.

Η θερμοκρασία στην περιοχή της Σιβηρίας ανέβηκε τον Μάιο στους 30 Βαθμούς Κελσίου, πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο για την συγκεκριμένη εποχή του έτους.

Τα τελευταία χρόνια, η Αρκτική είναι μία από τις περιοχές του πλανήτη όπου η αύξηση της θερμοκρασίας είναι η πιο έντονη.

Έκθεση του Προγράμματος Παρακολούθησης και Αξιολόγησης της Αρκτικής (AMAP) που δημοσιεύθηκε τον Μάιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η Αρκτική ζεσταίνεται τρεις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο.


Από το 1971 έως το 2019, η μέση ετήσια θερμοκρασία στην περιοχή αυτή ανέβηκε κατά 3,1 Βαθμούς Κελσίου όταν στον υπόλοιπο πλανήτη, η θερμοκρασία είχε αυξηθεί κατά έναν Βαθμό Κελσίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κύμα καύσωνα που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη Σιβηρία το 2019 και το 2020, ανέβασαν στα ύψη τον υδράργυρο σε ένα από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συναγερμός από την έξαρση του κορωνοϊού: Έρχεται κορύφωση σε τρεις εβδομάδες

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού δημιουργούν ανησυχία στους...

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Από την Πέμπτη έως και την Τρίτη, η θερμοκρασία αναμένεται να υπερβεί τους 35°C...

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος στη χώρας μας έως το Σάββατο 5 Αυγούστου. Σύμφωνα...

Θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και σε Ισπανία, Γαλλία, και Τσεχία

Πέραν της χώρας μας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε...