Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Επιστροφή στις νίκες αλλά και στην κορυφή για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης απόψε στη Λεωφόρο, κάνοντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά και τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ματς που η διαιτητική τετράδα τα έκανε… σαλάτα.
Οι «πράσινοι» ήταν η καλύτερη ομάδα και νίκησαν δίκαια, έχοντας εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και κακή στο δεύτερο, ειδικά μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1 αλλά και προφανώς και εξαιτίας της κόπωσης από το ματς με τη Θέλτα το βράδυ της Πέμπτης.

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς φουριόζος και με έναν έξοχο συνδυασμό στα 22’’ (!) κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λεντέσμα με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Λουντ μέσα στην περιοχή, ο οποίος γύρισε με τη μία στον Μπεργκ που με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι «πράσινοι» δεν έμειναν στο γρήγορο γκολ και πίεσαν ασφυκτικά τον Αστέρα στο αμυντικό του τρίτο, με συνέπεια να έχουν διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή τους, να μην απειλούνται από τους Αρκάδες και να φτιάχνουν φάσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα (με σούπερ Χουλτ, Ιμπάρμπο και Βιγιαφάνες).

Στο 18’ ο Ιμπάρμπο από δεξιά γύρισε τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι αλλά τόσο ο Λουντ όσο και ο Μπεργκ δεν βρήκαν τη μπάλα. Ο Αστέρας έγινε απειλητικός στο 25’ όταν σε γρήγορη αντεπίθεση ο Μάσα σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος: στο 35’ ο Βιγιαφάνιες έκανε συρτή σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ πλάσαρε με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 36’ ο Λεντέσμα σέντραρε και ο Βιγιαφάνιες με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και έπεσε εντυπωσιακά σε επαφή με τον Γιαννούλη, κερδίζοντας ουσιαστικά το πέναλτι. Ο βοηθός Τάτσης (Ηπείρου) υπέδειξε στον Καλογερόπουλο παράβαση και την εσχάτη των ποινών που ακολούθησε εκτέλεσε εύστοχα ο Λεντέσμα διαμορφώνοντας το 2-0 (39’).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά 68%-32%, ενώ οι τελικές ήταν 9-2 για το Τριφύλλι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας απείλησε στο 46’ με τον Στιλ να προλαβαίνει τον Καλτσά και να απομακρύνει τη μπάλα, αλλά στο 55’ ο Παναθηναϊκός απώλεσε σπουδαία ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει τον Ιμπάρμπο που γύρισε προς τον Μπεργκ, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Στο 55’ ο Φαρίνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη (μετά από υπόδειξη του 4ου διαιτητή Κιοτζένη) διότι έφτυσε (!) τον Κουτρουμπή και ο Παναθηναϊκός απέκτησε εκτός από το προβάδισμά του με δύο γκολ και αριθμητικό πλεονέκτημα στο ματς.

Στο 59΄ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Κοσίτσκι.

Στο 65’ ωστόσο ο διαιτητής Καλογερόπουλος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα (τάκλιν) του Ιβανόφ στον Γιαννούλη, μετά το… σουτ του τελευταίου και ο Ιωαννίδης στο 67’ μείωσε σε 2-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μάλιστα, ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το 2-2, όταν ο Στανισάβλιβιτς κινήθηκε στην πλάτη του Ιβανόφ, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Τσιλιανίδη, αλλά ο Ζέκα με απίστευτο σπριντ και τάκλιν έσωσε τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση.

Στο 77’ ο Μπεργκ βρήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Κοσίτσκι τον πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ και στο 88’ ο Στανισάβλιεβιτς ανέκοψε αντικανονικά τον Χουλτ ενώ βρίσκονταν μέσα στην περιοχή, με τον Λεντέσμα να διαμορφώνει το τελικό 3-1, με άψογη εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Κουλιμπαλί (11’ Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70’ Μολέδο), Χουλτ – Ζέκα, Λεντέσμα – Ιμπάρμπο (77’ Εμποκού), Λουντ, Βιγιαφάνες – Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι – Ιγκόρ, Μπέρτος, Κουρμπέλης, Γιαννούλης – Τσουκαλάς, Χαμντανί – Καλτσάς (61’ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνα, Μάσα (46’ Τσιλιανίδης) – Ιωαννίδης (75’ Γκοντό).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 4-0

Ενας Παναθηναϊκός να τον πιες στο ποτήρι σκόρπισε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης σήμερα...

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 77 – 76

Με τον Κίνσεϊ να βρίσκει ρυθμό από νωρίς, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε κεφάλι στο...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Αστέρα

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε, τελικά επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο άδειο...

Νίκη για Αστέρα,ήττα για Πανιώνιο,ισοπαλία στην Κομοτηνή

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Βέροια ανέτρεψε προγνωστικά και δεδομένα, παίρνοντας τη νίκη...