Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Παναθηναϊκός: Ποιος είναι ο 31χρονος διεθνής Σέρβος Μλαντένοβιτς (βίντεο)

Ποιος είναι ο 31χρονος διεθνής Σέρβος αριστερός μπακ, με παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, που έρχεται για να «κουμπώσει» ως δίδυμο με τον Χουάνκαρ και να… διαδεχθεί τον Ζέκα.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υλοποιήσει τη δεύτερη μεταγραφική του κίνηση τη φετινή σεζόν με τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς να είναι έτοιμος να ακολουθήσει το δρόμο του Κάρλος Ζέκα και να ενταχθεί στο τριφύλλι για τη σεζόν 2023-24.

Οι Πολωνοί της Λέγκια Βαρσοβίας δεν κατάφεραν να «ματσάρουν» την πρόταση, αλλά και την προοπτική του Παναθηναϊκού και της ευρωπαϊκής του επιστροφής. Ωσπου, κατ’ ουσίαν παραδέχτηκαν ότι έχασαν τη μάχη…

Το τριφύλλι τον είχε κυκλώσει αρκετούς μήνες, άλλωστε, δεν ήταν άγνωστη η περίπτωσή του. Στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρεσε εξ αρχής, ο Παπαδημητρίου φούλαρε τις επαφές κι όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα τον αποκτήσει στο δυναμικό του.

Ποιος είναι όμως ο Φιλίπ Μλαντένοβιτς, τι επιπέδου παραστάσεις έχει στην καριέρα του και τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό με βάση τα χαρακτηριστικά του;

Ας ξεκινήσουμε από το βιογραφικό του. Ο 31χρονος Σέρβος αριστερός μπακ πήγε ως μεταγραφή έναντι 350 χιλ. ευρώ από την άσημη Μπόρατς στον Ερυθρό Αστέρα σε ηλικία 20 ετών. Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο (2011), τα πήγε περίφημα (60 συμμετοχές) και ήταν το «πουλέν» του -γνωστού από τα μέρη μας- Πορτογάλου προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο Σα Πίντο τον παρομοίαζε, εντυπωσιασμός, με τον Φάμπιο Κοεντράο. Μετά τον Σα Πίντο, που έφυγε μόνος του και συγκινημένος από τον -βρισκόμενο σε οικονομική κατάρρευση τότε- Ερυθρό Αστέρα, τον ακολούθησε και ο Μλαντένοβιτς κάνοντας προσφυγή για την ελευθερία του.

Την απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2014. Αποφάσισε να πάει στην Μπάτε Μπορίσοφ (Φεβρουάριος 2014), με την οποία αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας δύο γκολ απέναντι στη Ρόμα στους ομίλους (29 Σεπτεμβρίου 2015) και κερδίζοντας μία θέση στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ (1η Μαρτίου 2015).

Εκείνη την περίοδο ήταν στο στόχαστρο της Μίλαν του αείμνηστου Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, που είχε δουλέψει μαζί του στην Εθνική της χώρας τους. Με τους Σέρβους ο Μλαντένοβιτς ήταν διεθνής από μικρός, στην Κ21 είχε 7 συμμετοχές και πλέον μετράει 22 στην Εθνική Σερβίας. Το ντεμπούτο του ήταν με τον Μιχαϊλοβιτς στο τιμόνι. Εφτασε να παίξει μέχρι και στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ απέναντι στη Βραζιλία… 

Στη Μίλαν δεν πήγε ποτέ. Πήγε στην Μπουντεσλίγκα. Στην Κολωνία, συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2016 με την Μπάτε Μπορίσοφ να κερδίζει 1,5 εκατ. ευρώ. Υπέγραψε για 3,5 χρόνια αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φαντάζονταν. Ταλαιπωρήθηκε παίζοντας ως αλλαγή και σπάνια (σε δύο σεζόν, 16 συμμετοχές), έμεινε λίγους μήνες χωρίς να παίξει (5 ματς) στη Σταντάρ Λιέγης, ώσπου καταλήγει στα τέλη του Ιανουαρίου 2018 στη Λέγκια Γκτανσκ.

Βρίσκει τον εαυτό του και κάνει θραύση στην Πολωνία, η πρώτη του διετία εμπεριέχει 86 ματς με 16 ασίστ και τρία γκολ και όταν ολοκληρώνει το συμβόλαιό του, τον αποκτά ως ελεύθερο η Λέγκια Βαρσοβίας. 
Εκεί τα «έσπασε» για τρεις σεζόν, με τελευταία την περασμένη, έχοντας συνολικά 102 αγώνες, 22 ασίστ και 15 γκολ…

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι ευδιάκριτα: Σέντρα «ξυράφι», το πρώτο μακράν! Τα χτυπήματα της μπάλας γενικά με το αριστερό του πόδι, όπερ σημαίνει ακόμα και στις στατικές φάσεις (κόρνερ-φάουλ), είναι ικανοποιητικού επιπέδου και αποτελούν το βασικό του προσόν. 

Το δεύτερο είναι τα «πνευμόνια του» (με άνεση μπορεί να παίξει ως φουλ μπακ, όλη την αριστερή πλευρά) και η αποφασιστικότητα με την οποία πηγαίνει στη μπάλα, το επιθετικό μαρκάρισμα για να κλέψει.

Στα θετικά περνάει και μία ακόμη παράμετρος όχι τόσο αγωνιστικών χαρακτηριστικών αλλά προσωπικότητας και χαρακτήρα: δουλεύει σκληρά στο γήπεδο και παθιάζεται για τη νίκη στο χορτάρι εκ πεποιθήσεως.

Δεν συγκρατήθηκε και το πλήρωσε με πρόστιμο και τιμωρία έως τις 5 Αυγούστου από τον πολωνική ομοσπονδία όταν πριν λίγους μήνες, στον τελικό του Κυπέλλου Πολωνίας, τον οποίο η Λέγκια κατέκτησε στα πέναλτι από τη Ράκοβ (6-5) έγιναν διαπληκτισμοί παικτών των δύο αντιπάλων. Στον Μλαντένοβιτς επιτέθηκαν αρκετοί παίκτες της Ράκοβ, αυτός απάντησε χτυπώντας τρεις και με βάση το βίντεο τιμωρήθηκε. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του και απολογήθηκε δημοσίως, σ’ έναν προς έναν τους παίκτες της Ράκοβ.

Στα αρνητικά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από σωματώδεις αντιπάλους καθότι αδύνατος (65 κ.) για το μπόι του (1.80) και το ότι δεν διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι παρά το ικανοποιητικό ύψος που διαθέτει. 

Μία έξτρα θετική παράμετρος, όπου υπάρχει έλλειμμα στον Παναθηναϊκό, αφορά την προσωπικότητα και τις εμπειρίες.

Στα 31 του χρόνια, ο Μλαντένοβιτς έχει την ωριμότητα κι όταν αυτή έχει προκύψει μέσα από παραστάσεις συμμετοχών σε Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας τίτλους (τέσσερα πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες, κι άλλα τόσα Κύπελλα, συν τρία Σούπερ Καπ), δεν είναι διόλου αμελητέα. Τουναντίον.   

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Πριν από δύο σεζόν, το έτος 2021, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στο πολωνικό πρωτάθλημα, πράγμα που δεν συμβαίνει και πολύ συχνά με αριστερούς μπακ.   

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1971 ο Παναθηναϊκός εξέρχεται ισόπαλος της Έβερτον με 0-0 και σε συνδυασμό...

Μεγάλη νίκη με σκορ 89-81 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 επί της Μπαρτσελόνα στο...

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Χάλασε το πάρτι γενεθλίων

Ο Παναθηναϊκός χάλασε το πάρτι των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού και πήρε τεράστιο διπλό...

Η πρόβλεψη Γιαννακόπουλου για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την δική του πρόβλεψη για το «αιώνιο» ντέρμπι του ΣΕΦ. Ο...