Με τη συμπλήρωση ενός λεπτού, η Ρόμα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Σούλε πάσαρε στον αφύλακτο Τσιμίκα που σούταρε από το ημικύκλιο, όμως ο Λαφόν απέκρουσε. Στο 7’ ο Πελεγκρίνι βρέθηκε μόνος στο πέναλτι και πλάσαρε, αλλά τελευταία στιγμή ο Μπακασέτας τον σταμάτησε με τάκλιν.
Το διάστημα της αφόρητης πίεσης της Ρόμα ολοκληρώθηκε στο 11’, όταν από το κόρνερ του Πελεγκρίνι, ο Ζιολκόβσκι στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άουτ. Μέχρι που οι ισορροπίες επηρεάστηκαν στο 15’. Από το γέμισμα του Ίνγκασον, ο Πάντοβιτς ξέφυγε με πλάτη από τον Μαντσίνι και αυτός τον ανέτρεψε, πριν ο Σέρβος φύγει στο τετ-α-τετ. Ο διαιτητής Μονουέρα τιμώρησε με κίτρινη τον στόπερ της Ρόμα, όμως με την παρέμβαση του VAR, έλεγξε τη φάση και τελικά τον απέβαλλε με απ’ ευθείας κόκκινη.
Το αριθμητικό πλεονέκτημα επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει από την καθολική υπεροχή της Ρόμα, αλλά όχι να κυριαρχήσει. Οι «τζιαλορόσι» συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 26’ ο Ελ Αϊνάουι σούταρε άουτ από το ημικύκλιο. Στο 33’ ο Μπακασέτας έβγαλε τετ-α-τετ τον Πάντοβιτς, αλλά ο Γκιλάρντι πρόλαβε τον Σέρβο με την κακή αντίδραση.
Πάντως, η πιο επικίνδυνη στιγμή του ημιχρόνου ανήκει στους «πράσινους». Ο Κάτρης σούταρε με φάλτσο έξω από την περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε με μία κεφαλιά του Πιτσιλί, που μπλόκαρε ο Λαφόν.
Ο Ταμπόρδα έδωσε την απάντηση του
Η Ρόμα παρά την αποβολή, ήταν άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 48’ ο Κριστάντε έπιασε την κεφαλιά και ο Λαφόν μπλόκαρε. Στο 56’ από τη σέντρα του Τσιμίκα, ο Τσελίκ στην απέναντι γωνία της περιοχής σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ.
Το ΟΑΚΑ ξέσπασε στο 58’. Ο Κριστάντε γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στην άμυνα, ο Γκιλάρντι έκανε δεύτερο κακό γύρισμα με κεφαλιά, ο Ταμπόρδα που κανονικά ήταν οφσάιντ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, πέρασε τον Γκιλάρντι και πλάσαρε ωραία για το 1-0!
Η Ρόμα σήμανε συγερμό αμέσως μετά το γκολ, όταν ο Πιτσιλί έβγαλε τετ-α-τετ τον Ρενς, αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Εν τέλει, η ισοφάριση ήρθε στο 81’. Ο Πιτσιλί έκανε τη σέντρα, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά υπό την πίεση του Ρόκα και η μπάλα γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο πανήψυλος Ζιολκόβσκι πήρε την κεφαλιά από τον βραχύσωμο Σκαρλατίδη και σκόραρε. Άλλα δύο μακρινά σουτ του Γκιλάρντι και του Ζαρουρί δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Κάτρης, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τουμπά (73′ Σκαρλατίδης), Κυριακόπουλος, Μπακασέτας, Σιώπης (58′ Ρενάτο), Ταμπόρδα, Πάντοβιτς, Ζαρουρί.
ΡΟΜΑ (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Μαντσίνι, Ζιολκόβσκι, Γκιλάρντι, Ζέκι Τσελίκ (64′ Ρενς), Πιτσίλι, Κριστάντε (64′ Φράνκα), Ελ Αϊνάουι, Τσιμίκας (88′ Ανχελίνο), Σουλέ (46′ Εντιγκά), Πελεγκρίνι (68′ Πελεγκρίνι).









