Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Ο Παναθηναικός άφησε το εξαιρετικό του ρόστερ με αναξιόπιστο γκολκίπερ και η τρομερή Ξάνθη τον τιμώρησε σκληρά! Δίκαιη ήττα και πτώση από την κορυφή (2-1) για τους πράσινους.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο από την Ξάνθη με σκορ 2-1 χάρη στα γκολ του Ντε Λούκας και του Βασιλακάκη, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λέτο. Κακή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος από τους περισσότερους παίκτες του «τριφυλλιού» που απείλησαν ελάχιστα τους Ακρίτες, ενώ προδόθηκαν από τα λάθη του Στιλ στις φάσεις των γκολ που δέχθηκαν.
Πως ξεκίνησαν

 

Με σχήμα 4-2-3-1 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι με τον Στιλ στην εστία, τους Μέστο, Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ στην άμυνα, Ζέκα και Λεντέσμα στα χαφ, μπροστά τους η μεσοεπιθετική τριάδα Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο και στην επίθεση τον Μπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε σχήμα 4-5-1, επέλεξε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Φλίσκα, Χατζητερζόγλου στην τετράδα της άμυνας, Ντε Λούκας, Καμαρά και Βασιλακάκη τριάδα στα χαφ, Λουσέρο και Σολτάνι στα άκρα της επίθεσης και τον Γιουνές στην κορυφή.

Ξεκίνημα με «φλύαρη» υπεροχή

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Όσο, όμως, πέρναγε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν «στροφές», ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Στο 13’ από ένα πολύ ωραίο τάκλιν του Γουακάσο στον χώρο της μεσαίας γραμμής βγήκε πάσα στον Λουντ που έδωσε στον Βιγιαφάνιες μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, όμως την τελευταία στιγμή ο Λισγάρας έκανε το τάκλιν και σταμάτησε τον Αργεντίνο πριν εκείνος γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γουακάσο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Ζίβκοβιτς έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Στο 18’ ο Λεντέσμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάμπα έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, όμως η μπάλα έσκασε στο χόρτο και ο τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας δεν δυσκολεύτηκε να την μαζέψει.

Λάθος του Στιλ και γκολ… από το πουθενά

Μετά την συμπλήρωση των πρώτων 25’ στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με κάποια συνεχόμενα κόρνερ προσπάθησαν και να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία μπροστά στην «πράσινη» εστία. Στο 34’ η Ξάνθη κέρδισε ένα φάουλ από τα δεξιά σε σημείο από το οποίο συνήθως επιχειρείται σέντρα. Ο Ντε Λούκας, ωστόσο δοκίμασε να το εκτελέσει απ’ ευθείας ο Στιλ έκανε ένα βήμα προς το εμπρός δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και εκείνη κατέληξε στο «παραθυράκι» με την ομάδα του Λουτσέσκου να ανοίγει έτσι το σκορ. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειχναν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους μετά το τέρμα που δέχθηκαν και στο 37’ λίγο έλειψε να όταν ο Γιούνες έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση σούταρε δυνατά όμως η μπάλα κόντραρε στον Μολέντο και κατέληξε στα χέρια του Στιλ.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Φουκάκη για το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως έδειχναν να μην έχουν απάντηση στο αμυντικό πλάνο της θρακιώτικης ομάδας που με πολύ γρήγορες επιστροφές κατάφερε σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να περιορίσει σημαντικά όλα τα ατού του Παναθηναϊκού.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους «πράσινους» καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του έβαλε τον Λέτο στην θέση του Γουακάσο. Η συγκεκριμένη κίνηση πιθανώς και να προστάτεψε τον Γκανέζο που σε όλη την διάρκεια του πρώτου 45λεπτου έδειχνε ιδιαίτερα εκνευρισμένος εξαιτίας κάποιων σκληρών μαρκαρισμάτων που δέχθηκε. Με την αλλαγή αυτή, μάλιστα, οι γηπεδούχοι τροποποίησαν και τον σχηματισμό τους αφού μετατράπηκε σε «ρόμβο».

Τα πρώτα 15’ του δευτέρου μέρους κύλισαν χωρίς κάτι αξιόλογο από τις δύο ομάδες που δεν δημιούργησαν κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο ομάδες. Μάλιστα, ο εκνευρισμός στις τάξεις των γηπεδούχων ήταν έκδηλος τόσο από πλευράς ποδοσφαιριστών όσο και στην εξέδρα που έβλεπε τους «πράσινους» να μην μπορούν να τους «ζεστάνουν» με κάποια ευκαιρία.

Ισοφάριση κόντρα στην ροή του παιχνιδιού

Στο 62’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το γεγονός ότι δεν είχε απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνη την στιγμή. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν ωραία με τον Μπεργκ να «σπάει» στον Μέστο και εκείνον να βρίσκει τον Λέτο μέσα στην περιοχή που σούταρε και με την βοήθεια και μίας κόντρας στον Φλίσκα έφερε το ματς στα ίσια.

«Άμεση» απάντηση από νέο λάθος του Στιλ

Με τους πανηγυρισμούς από το γκολ του Αργεντίνου να μην έχουν ακόμα σταματήσει ήρθε ο Βασιλακάκης με ένα καταπληκτικό γκολ στο 66’ να «παγώσει» και πάλι την Λεωφόρο. Ο Γιούνες κέρδισε την κεφαλιά από τον Μολέντο και ο Βασιλακάκης αρκετά έξω από την περιοχή έκανε ένα μονοκόμματο, γυριστό σουτ, που κρέμασε τον Στιλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» φέρει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ της Ξάνθης συνελήφθη και πάλι εκτός θέσης.

Στο 77’ ο Λεντέσμα εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μ’ Μποκού που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι στην θέση του Λουντ, έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ από μακρινή απόσταση, όμως και πάλι ο πορτιέρο των Ακριτών αντέδρασε σωστά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «πράσινοι» έχασαν μία πολύ καλή στιγμή για την ισοφάριση όταν μετά από σέντρα του Μ’ Μποκού ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει περίπου ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 93′ η Ξάνθη διαμαρτυρήθηκε σωστά για ανύπαρκτο οφσάιντ που καταλόγισε ο δεύτερος επόπτης Κώστας Νικολαϊδης, ο οποίος δεν είδε ότι ο Μέστο κάλυπτε τον ποδοσφαιριστή των Ακριτών!

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι και την λήξη δεν άλλαξε κάτι και έτσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφυγε από την Άθηνα με το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα στερώντας παράλληλα την δυνατότητα από τον Παναθηναϊκό την επιστρέψει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Σάμπα, Μολέντο, Μέστο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ (69’ Μ’ Μποκού), Γουακάσο (46’Λέτο), Μπεργκ.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Γιούνες, Σολτάνι (67’ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (54’ Νιέτο), Βασιλακάκη, Φλίσκα, Λισγάρα, Καμαρά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις

Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του...

Ξάνθη: Εντοπίστηκε ζωντανός ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος στην Ξάνθη καθώς εντοπίστηκε ο ιερέας του Πετροχωρίου, πατέρας Γεώργιος, τα ίχνη...

Ξάνθη: 62χρονος κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη του

Συνελήφθη ένας 62χρονος σε οικισμό της Ξάνθη, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε την κόρη...

Ξάνθη: 71χρονος πήγε να σώσει το εγγόνι του πνίγηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) ένας 71χρονος βουλγαρικής καταγωγής σε παραλία...