Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
18.4 C
Athens

Πανηγυρική δικαίωση δημοσιογράφου του SDNA στη δικαστική διαμάχη του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Τα δικαστήρια σε ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς αποφάσισαν: Στο κενό οι μηνύσεις του Μαρινάκη, οριστική δικαίωση του Βασίλη Παπαθεοδώρου και του SDNA!


Το επταετές δικαστικό «πογκρόμ» με στόχο την ηθική,δημοσιογραφική και οικονομική εξουθένωση των ανθρώπων που, δημοσιογραφικά, σήκωσαν με κάθε κόστος το λάβαρο της «επανάστασης» στο ποδόσφαιρο, έλαβε τέλος με δικαστική απόφαση.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με μία ακόμα απόφαση, αυτή τη φορά τελεσίδικη, δικαίωσε πανηγυρικά τον επικεφαλής του SDNA στις αλλεπάλληλες δικαστικές διώξεις του γνωστού επιχειρηματία.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία από τις αμέτρητες δικαστικές κινήσεις εναντίον του Μέσου και των στελεχών του με προφανείς για εμάς στόχους να σταματήσει η μοναδική φωνή κριτικής στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αιτηθεί στον Εισαγγελέα να ασκήσει έφεση για την πανηγυρική πρωτόδικη αθώωση του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ζητώντας να δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό. Ο Εισαγγελέας έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Μαρινάκη και έστειλε την υπόθεση στο Εφετείο για να αποφανθεί τελεσίδικα.

Μόνο που ΚΑΙ ΕΚΕΙ το αποτέλεσμα ήταν ίδιο: Νέα δικαίωση, νέος δικαστικός θρίαμβος του Βασίλη Παπαθεοδώρου επί ενός πανίσχυρου επιχειρηματία.

Είναι ενδιαφέρον μάλιστα να γίνει γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητούσε καταδίκη του δημοσιογράφου και του SDNA για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» επειδή το site της αλήθειας παρουσίαζε τις δικαστικές εξελίξεις στη γνωστή υπόθεση που ταλάνιζε το ελληνικό ποδόσφαιρο επί χρόνια με τα «στημένα παιχνίδια» και τη «διαφθορά» σε όλα τα επίπεδα, όπως είχαν αποδοθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η απόφαση του Εφετείου: Θρίαμβος της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας

Το Εφετείο Αθηνών έκρινε λοιπόν, πως ορθά δημοσιεύτηκε και αναδημοσιεύτηκε μέρος των καταθέσεων των μαρτύρων στον Ανακριτή και δεν υπήρχε καμία παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του κ. Μαρινάκη.

Πέραν της ηθικής και πανηγυρικής δικαίωσης του Βασίλη Παπαθεοδώρου σε όλους τους βαθμούς πλέον, εδώ γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται και για έναν θρίαμβο της έντιμης και μαχητικής δημοσιογραφίας που δεν φοβήθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την τελική κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οδηγώντας δηλαδή ακριβώς εδώ που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση: Σε ένα πρωτάθλημα που παίζεται ΜΕΣΑ στο γήπεδο και μπορούν να παρακολουθήσουν με αγωνία και έντονα συναισθήματα όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι.

Μια δικαστική νίκη που είναι αφιερωμένη στον Έλληνα φίλαθλο που ταλαιπωρήθηκε και δεινοπάθησε από τη λαίλαπα των προηγούμενων ετών. Μια νίκη που μένει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές φιλάθλων ώστε να απολαύσουν αυτό που στερήθηκαν οι γονείς τους.

Ένας δικαστικός θρίαμβος αφιερωμένος στη δημοσιογραφία που πνέει τα λοίσθια και αποδεικνύει πως κανείς δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα όσο οξεία κι αν είναι η κριτική, αρκεί να εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό: Το περί κοινού δικαίου αίσθημα και την επικράτηση αλήθειας, της δικαιοσύνης και της κοινωνίας.

Μια επικράτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου που ολοένα και διολισθαίνει στην θέση… εκατόν τόσο, κάτω κι από την Ουγκάντα. Η Δικαιοσύνη ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι καμία φίμωση δε μπορεί να επικρατήσει. Όποιος βαδίζει με σύμμαχο το νόμο, μπορεί να νιώθει ελεύθερος να γράφει, να μιλά και να εκφράζεται.

Εμείς μπορούμε να δηλώνουμε υπερήφανοι για έναν επιπλέον λόγο: Έχουμε στο πλάι μας 5 εκατομμύρια αναγνώστες, κάθε μήνα. Να κλικάρουν εδώ, να ενημερώνονται εδώ, να σχολιάζουν εδώ, προσφέροντας πρωτίστως ηθική αλλά και οικονομική στήριξη. Το SDNA έχει 5 εκατομμύρια ανθρώπους να στέκονται με τον δικό τους τρόπο απέναντι στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης του διευθυντή, των αρθρογράφων και ολόκληρου του Μέσου. Μια ασταμάτητη λάσπη, από επίσημα χείλη μέχρι αμέτρητα troll στα social media, με κινήσεις που είναι ορατές και μη, στο ευρύ κοινό.
Δυο λόγια για την υπόθεση

Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποστηρίχθηκε καν ότι όσα γράψαμε ήταν ανακριβή ή αναληθή. Όχι! Η κατηγορία ήταν ότι δεν είχαμε δικαίωμα να τα δημοσιεύσουμε. Και δικαιωθήκαμε. Είχαμε και δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στο αναγνωστικό κοινό. Κι όλα αυτά όταν, θυμίζουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ για να αποφύγει τη δημοσίευση και τις… κάθε είδους περιπέτειες, κρύβονταν πίσω από νομικές υπεκφυγές. Εμείς φωνάζαμε ΠΑΡΩΝ, κόντρα στο ρεύμα.

Γιατί όπως έλεγε ο Τζορτζ Όργουελ: «Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις». Και τώρα πια ξέρετε, ποιος έπραξε τι στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρατάχθηκε με πολυπληθή δικηγορική ομάδα σε όλους τους βαθμούς – και με σταθερό μάρτυρα σε όλες τις δίκες τον Κώστα Καραπαπά – προκειμένου να πετύχει τον στόχο της καταδίκης του δημοσιογράφου. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο του Αδαμάντιο Δ. Μπασαρά, που παρουσίασε με αρτιότητα όλα τα νομικά και ουσιαστικά επιχειρήματα απέναντι στους δικαστές για την αθωότητα του Β.Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Μπασαράς τόνισε σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση που έκλεισε με τελικό νικητή τον Βασίλη Παπαθεοδώρου: «Ο κ. Παπαθεοδώρου, εκτός από εντολέας μου, είναι και φίλος μου, οπότε χαίρομαι διπλά για τη δικαίωσή του. Η συγκεκριμένη απόφαση είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο στις δίκες που η άσκηση ερευνητικής δημοσιογραφίας “συγκρούεται” με άλλα έννομα αγαθά δημοσίων προσώπων, στο πλαίσιο της δημόσιας λειτουργίας τους».

Αντί επιλόγου: Όσοι αμφισβήτησαν το δικαίωμα μας στην δημοσιογραφία ηττήθηκαν παταγωδώς. Εμείς ξανά και ξανά, νικήσαμε και… συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Κινείται νομικά κατά του Λιάνη για τις δηλώσεις του για την Αλίκη...

Εναντίον του Γιώργου Λιάνη θα στραφεί νομικά ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, μετά τις δηλώσεις του πρώτου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε το...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 31-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 31/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 31-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: POS παντού και σύνδεση με ταμειακές μηχανές ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές στη συλλογή αποδείξεων TA NEA: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -...

Ο λόγος και το διαζύγιο: Για αυτό χώρισε η Νικολέτα Κοτσαηλίδου με τον Σπύρο...

Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.  Κάποιες από τις παραστάσεις που έχει πάρει...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-3-2023

Ο Τύπος της Πέμπτης 30/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι δύο φόνοι στην Τεχεράνη και η επιχείρηση «Υάκινθος» ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέοι κωδικοί μειώνουν τους φόρους TA NEA:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα διλήμματα και οι γρίφοι της 21ης Μαϊου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το στοίχημα της αυτοδυναμίας TA NEA: ΕΚΛΟΓΕΣ 21...

Γιώργος Λιάνης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Aνοίγει μια ρόμπα, δείχνει το στήθος της και μου...

O Γιώργος Λιάνης έδωσε μια άκρως πικάντικη συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή «Τετ α Τετ» στην οποία έκανε πολλές αποκαλύψεις για την...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023

Ο Τύπος της Δευτέρας 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μυστικά για πιο φθηνό ΕΝΦΙΑ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπουρλότα Δένδια σε Κυριάκο-Άδωνι" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις συντάξεων έως 11% με πλασματικά" ΕΣΤΙΑ: "Οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η πικρή δικαίωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Είναι από τους ανθρώπους που αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο καθηγητής...

Άβα Γαλανοπούλου: Δικαιώθηκε – Ο πρώην σύντροφός της υποχρεούται να της καταβάλει άμεσα 250.000 ευρώ

Δικαιώθηκε η Άβα Γαλανοπούλου στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον πρώην σύντροφό της...

Παγκόσμια δικαίωση Ελλάδας για ΑΟΖ

Οι χάρτες που δημοσίευσε η οργάνωση Marine Regions, που θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης...

Δικαιώνονται δανειολήπτες που αποπλήρωναν σε ελβετικό φράγκο

Ισχυρό νομολογιακό προηγούμενο για περίπου 70.000 δανειολήπτες που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια την περίοδο...