Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

Ο ΠΑΟΚ δε σταματά να στήνει… πάρτι στα ραντεβού με την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει καταντήσει η καλύτερη πελάτισσα των «ασπρόμαυρων», κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και απόψε (0-1).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, φεύγοντας με το τρίποντο από το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι στις αναμετρήσεις κόντρα στον δικέφαλο του βορρά, με την τελευταία εντός έδρας «χαρά» να χρονολογείται στις 5 Νοεμβρίου του 2017! Απίστευτο και όμως αληθινό, με τον ΠΑΟΚ να έχει μετατρέψει σε δεύτερο… σπίτι του το ΟΑΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νέο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Αντόνιο Τσόλακ, με τον Κροάτη να πληγώνει και αυτός με τη σειρά του την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Μετά και από τον αποψινό θρίαμβο στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο ΠΑΟΚ μείωσε την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς. Από την άλλη, η ΑΕΚ, βυθίζεται ξανά στην εσωστρέφεια και θα δώσει μάχη για να μη χάσει το τρένο της Ευρώπης. Στην τρίτη θέση και στο +1 από τον Άρη, προβλέπεται «πόλεμος» μέχρι και τη λήξη των playoffs…

«Κιτρινόμαυρη» υπεροχή, αλλά…

Με διάθεση να πιέσει τον ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν συνεχώς από τη δεξιά πλευρά και τον Νόρντιν Άμραμπατ, με τον Μαροκινό άσο να αναλαμβάνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Στο 2ο λεπτό, το σουτ του Αραούχο βρήκε στα σώματα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Τζαβέλλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, κάνοντας όμως στραβοκλωτσιά.

Στο 13΄ και πάλι από τα δεξιά, η ΑΕΚ προσπάθησε να παραβιάσει διασπάσει την ασπρόμαυρη άμυνα. Ο Μάνταλος άνοιξε στον Άμραμπατ, ο Μαροκινός έκανε ωραίο γύρισμα, με τον Τσούμπερ να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Στο 19΄, το σουτ του Κριχόβιακ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ, ενώ στο 30΄ την παράσταση… έκλεψαν οι έντονες διαμαρτυρίες (για ένα κόρνερ) του Ραζβάν Λουτσέσκου προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Στο 33΄, ο Αραούχο σούταρε και πάλι στα σώματα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ζαμπά έδωσε στον Τσόλακ, που άφησε την μπάλα για τον Μιτρίτσα, με τον Ρουμάνο να μην καταφέρνει να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 42΄, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ζαμπά, ενώ στο 44΄ ο Κριχόβιακ αστόχησε από καλή θέση. Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τσόλακ και νέα νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Στο 50΄ οι ασπρόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο ΟΑΚΑ. Απίθανη ενέργεια από τον Μιτρίτσα, έβγαλε φάτσα με τον Στάνκοβιτς τον Τσόλακ, με τον Κροάτη να γράφει το 0-1 με υπέροχο τελείωμα.

Μάλιστα, στο 64΄, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα και από το δεύτερο γκολ. Οι ασπρόμαυροι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ζίβκοβιτς άνοιξε στον Τσιγγάρα, με τον Στάνκοβιτς να σώζει την ΑΕΚ.

Η Ένωση διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πασχαλάκη. Στο 87΄, η ΑΕΚ είχε την πιο κλασική της ευκαιρία. Ο Λιβάι έκανε το γύρισμα, με τον Σιμάνσκι να στέλνει με τακουνάκι την μπάλα άουτ. Ετσι, η Ένωση ηττήθηκε σε ακόμη μια συνάντησή της με τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν (85′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71′ Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Τσούμπερ (85′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (56′ Γκαρσία), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67′ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85′ Άκπομ).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 23/4/24

Το ματς Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ της EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες,...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας...