Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0

Φτωχό σε θέαμα και φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να έχει φλύαρη υπεροχή δίχως ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες προς την εστία του Ζίφκοβιτς, με εξαίρεση την διπλή ευκαιρία των Ροντρίγκες και Κουλούρη μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού.
Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν αρκετά βελτιωμένοι συγκριτικά με τα δύο πρώτα παιχνίδια τους, με τον Λουτσέσκου να «διαβάζει» καλά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να μπλοκάρει τα άκρα του, με τους Ροντρίγκες, Λέοβατς, Μάτος και Κάμπος να μην έχουν ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Επιθετικά πάντως οι Ξανθιώτες δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Γλύκου, με εξαίρεση ένα σουτ του Γιουνές που δεν είχε ιδιαίτερη τύχη, ρίχνοντας όλο το βάρος τους στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ μετά το καλό του ξεκίνημα στο παιχνίδι «εγκλωβίστηκε» γύρω από την περιοχή της Ξάνθης με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βγάλει ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος, είχε μία κλασσική ευκαιρία, με τον Κουλούρη στο 9’ να αστοχεί από θέση τετ α τετ με τον Ζίφκοβιτς να σώζει την εστία της ομάδας του.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Δημήτρης Πέλκας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πήρε θέση στο γήπεδο, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να μένει στα αποδυτήρια. Ο Ελληνας άσος λίγο μετά την είσοδό του ήταν αυτός που με προσωπική του ενέργεια μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, «έσπασε» την μπάλα στον Κάμπος, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα εκατοστά εκτός εστίας, προς απογοήτευση του Ιβιτς και των υπολοίπων συμπαικτών του.

Ο Σέρβος τεχνικός θέλοντας να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, έκανε νωρίς και την δεύτερη αλλαγή του με τον Κλάου να περνάει στο γήπεδο στο 58’ αντί του Κουλούρη.

Στο 60’ η Ξάνθη είχε και αυτή τη δική της κλασσική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Τσίμιροτ να κάνει ένα αβίαστο λάθος, τον Καμαρά να του κλέβει τη μπάλα να την προωθεί στον Λάζιτς με τον τελευταίο να βρίσκει τον Νιέτο στο σημείο του πέναλτι, όμως το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ, προς ανακούφιση του Γλύκου.

Αλλαξαν οι ισορροπίες

Με το παιχνίδι να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί, ήταν λογικό και επόμενο να επέλθει και εκνευρισμός στο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση. Στο 69’ η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες με τον Λάζιτς να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βάτσιου, για μαρκάρισμα στον Τζαβέλλα.

O ΠΑΟΚ άργησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή που απέκτησε στο παιχνίδι, καθώς μέχρι και το 80′ η Ξάνθη δεν ένιωσε την απειλή του Δικεφάλου στα καρέ της. Κάπου εκεί ο Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι και τον Τιάμ, θέλοντας να “γεμίσει” την επιθετική του γραμμή.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία του Ροντρίγκες

Η φάση που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 83′ με τον Κλάους από θέση πλάγια μέσα στην περιοχή να γυρίζει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου βρέθηκε μόνος του ο Ροντρίγκες, όμως ο Αφρικανός μιμήθηκε τον Κάμπος και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς, σε μία φάση που και ο ίδιος ο Ροντρίγκες με χαρακτηριστικές του κινήσεις έδειξε να μην πιστεύει πως έχασε την ευκαιρία αυτή.

Κι όμως η… μοίρα έπαιξε κι άλλο παιχνίδι στον Αφρικανό που στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού αστόχησε σε διπλή ευκαιρία, με τον Ζίφκοβιτς να είναι εξουδετερωμένος, έπειτα από την προσωρινή απόκρουση που είχε κάνει στο πλασέ του Τιάμ και τον Ορφανίδη να λειτουργεί ως από μηχανής Θεός και να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την πρώτη του απώλεια βαθμών, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος φετινός βαθμός που πήραν οι Ακρίτες στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Κάνιας, Τσίμιροτ (80′ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46’ Πέλκας), Ροντρίγκες, Κάμπος, Κουλούρης (58′ Κλάους).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Ουάλας (81′ Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Λούκας, Νιέτο (93′ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (63’ Βασιλακάκης).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Κράτησε την πρωτιά με γκολ στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0, ισοφάρισε στο 89’ την ΑΕΚ σε...

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Τη δεύτερη σερί του νίκη στη Super League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και διατήρησε τις...

Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε επί του «τριφυλλιού» με 3-2

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ απόψε στη Λεωφόρο. Ο ”δικέφαλος του βορρά” νίκησε τον...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο