Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Παπαντωνίου: Διεκόπη η 12ωρη απολογία για φρεγάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Διακόπηκε έπειτα από 12 ώρες η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση με τις φρεγάτες και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αποδέκτης δεκάδων ερωτήσεων των ανακριτών διαφθοράς έγινε ο Γιάννος Παπαντωνίου που απολογείται από το πρωί για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Το πρώτος σκέλος της απολογίας του, το οποίο ξεκίνησε στις 9 το πρωί αναλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικά στην επίμαχη, για την οποία και οι ανακριτές Διαφθοράς υπέβαλαν βροχή ερωτήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί οκτώ ώρες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «σφυροκοπήθηκε» από τους Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου για ζητήματα που ανακύπτουν από τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και «λεπτομέρειες επί εγγράφων της υπόθεσης» γεγονός που φέρεται να δημιούργησε σε κάποιες φάσεις έντονο εκνευρισμό στον κ. Παπαντωνίου.

Είναι χαρακτηριστικό της πρόθεσης των δικαστικών λειτουργών να εξαντλήσουν κάθε πτυχή του βαρύτατου κατηγορητηρίου το γεγονός ότι γνωστοποίησαν στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, ότι η απολογία της μεταφέρεται για αύριο το πρωί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπήρξε, το δεύτερο σκέλος της απολογίας του πρώην υπουργού ξεκίνησε μετά τις 6 το απόγευμα, μετά από ένα διάλειμμα, και άνοιξε τον κύκλο των ερωτήσεων για τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται την κατηγορία σε βάρος του ισχυριζόμενος ότι τα περί «δαιδαλωδών διαδρομών» που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο δηλώνουν «άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» ενώ κάνει λόγο για » δόλιες συρραφές».

Όπως τονίζει ο κατηγορούμενος, «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται, τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» και να κάνουν «ένα ταξίδι στο διάστημα και να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν», συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η απολογία συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ οπότε και θα κριθεί το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του πρώην υπουργού, αν δηλαδή ανακριτές και Εισαγγελέας θα αποφανθούν για προσωρινή κράτηση του ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΔΝΤ: Μειώθηκε κατά το ήμισυ το “μαύρο” χρήμα στην Ελλάδα

Στο μισό μειώθηκε η «μαύρη» οικονομία στην Ελλάδα, σε διάστημα οκτώ ετών, σύμφωνα με...

Με κλάματα και αιχμές κατά των γιατρών συνεχίστηκε η απολογία Πισπιρίγκου

Με ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αφιερωμένες στη μαμά και το μπαμπά της, που όπως έγραφε...

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι τρεις γυναίκες

Αντιμέτωπες με σωρεία βαρύτατων κατηγοριών θα οδηγηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας,...

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του Blue Horizon

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου "Blue Horizon" στην εισαγγελία...