Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Παπαντωνίου – Κουράκου: Ο βίος και η η πολιτεία του ζευγαριού που από χθες το βράδυ πέρασε την πόρτα της φυλακής

Γεννημένος στο Παρίσι από γονείς διακεκριμένους νομικούς, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε πάντα κοσμοπολίτικο αέρα, ενώ και οι σπουδές του στα πανεπιστήμια Αθηνών, Ουισκόνσιν και Σορβόννης, όπως και το διδακτορικό του στο Κέιμπριτζ, του άνοιγαν πάντα δρόμους στο εξωτερικό για συνέδρια, διαλέξεις και μαθήματα σε ξένα πανεπιστήμια.

Τα τελευταία διδακτικά του «ίχνη» τα άφησε στο Πακιστάν, όπου εργαζόταν ως καθηγητής Οικονομικών σε τοπικό πανεπιστήμιο.

Με χειροπέδες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του στη ΓΑΔΑ – Ο πρώην υπουργός τα έβαλε με τον Πολάκη. Με κάθε ευκαιρία όμως ενεργοποιούσε και το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, του οποίου είναι πρόεδρος.

Μέσω αυτού διοργάνωνε σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας συνέδρια, στα οποία προσκαλούσε καθηγητές από το εξωτερικό και σημαντικές προσωπικότητες, για να προσδώσουν το απαιτούμενο κύρος.

Ο ίδιος έχει αναπτύξει κατ’ επανάληψη στα συνέδρια αυτά τις απόψεις του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας ευθύνες συνολικά στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Παπαντωνίου - Κουράκου: Ο βίος και η η πολιτεία του ζευγαριού που από χθες το βράδυ πέρασε την πόρτα της φυλακής

Η εποχή πάντως που έκανε τις βόλτες του στην Κηφισιά για δείπνα σε ακριβά εστιατόρια και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σύρο µε τη συντροφιά φίλων του από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή πέρασε ανεπιστρεπτί τα τελευταία χρόνια.

Μαζί µε τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, άφησαν πίσω τους το επιβλητικό σπίτι της Κηφισιάς, στο οποίο ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια, και άνοιξαν νέα σελίδα, µετακομίζοντας στην Ελβετία, τη χώρα που είχαν επιλέξει για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι οποίοι τους έχουν βάλει τώρα στη δίνη του κυκλώνα.

Το ζευγάρι από το 2017 διέμενε σε µία από τις πιο όμορφες περιοχές της Γενεύης, στο καντόνι Champel μαζί με τον γιο τους Ιάσονα που επίσης σπουδάζει στην πόλη.

Η Σταυρούλα Κουράκου ήταν γραμματέας του Γιάννου Παπαντωνίου. Παντρεύτηκαν μετά την απώλεια της πρώτης του συζύγου Λίας Καρτάλη, η οποία καταγόταν από την επώνυμη ευκατάστατη οικογένεια του Βόλου και η οποία, κατά γενική ομολογία, ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανένας άλλος σε ένα σημαντικό τμήμα της επιτυχημένης διαδρομής και της ανάδειξης του Γιάννου Παπαντωνίου.

Παπαντωνίου - Κουράκου: Ο βίος και η η πολιτεία του ζευγαριού που από χθες το βράδυ πέρασε την πόρτα της φυλακής

Ως το 1995 ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είχε δώσει αφορμή για δυσμενή σχόλια για την οικονομική του κατάσταση. Την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη ο Γιάννος Παπαντωνίου χρίστηκε τσάρος της Οικονομίας και βρέθηκε στην παντοδύναμη και καίρια θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τα πρώτα σχόλια για την περιουσία του εμφανίστηκαν όταν το ζευγάρι απέκτησε ένα ακίνητο στην Κάτω Κηφισιά, το οποίο χαρακτηρίσθηκε παλάτι.

Σε ένα οικόπεδο 447,59 τ.μ. που αγοράσθηκε το 1998 με τίμημα 40 εκατ. δραχμές χτίστηκε πολυτελής τριώροφη κατασκευή με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Επίσης, το 2002 ο Γιάννος Παπαντωνίου αγοράζει στη Σύρο στη θέση Τρία Λαγγόνια 5 στρέμματα και ένα ημιτελές κτίσμα, τα οποία μαζί με την άδεια του κτίσματος ανήκουν στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Σε αυτόν το χώρο, ο πρώην υπουργός έχτισε το 2006 μια πανέμορφη διώροφη βίλα 224 τ.μ., η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι αξίας 4 εκατ. ευρώ. Εκείνη την εποχή είχαν γραφεί σχόλια ότι σχεδίαζε να φτιάξει και ιδιωτικό λιμάνι κάτω από την διώροφη βίλα.

Η πώληση της βίλας στη Σύρο έγινε το 2016. Αγοράστηκε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ από Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία που, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Παπαντωνίου στη Γαλλία τα χρήματα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού, αφού έκαναν ελάχιστες μετατροπές στο εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο, το βάφτισαν «Βlueros» και το νοικιάζουν µέσω διεθνών ιστοσελίδων, µε το ενοίκιο να ξεπερνάει κατά τη high season τις 3.000 ευρώ τη βραδιά. Στην παραπάνω ακίνητη περιουσία του κ. Παπαντωνίου είναι γνωστά ακόμα τρία διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι. Στο ένα από αυτά, πολυτελέστατης κατασκευής και χλιδάτης διακόσμησης, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε στήσει τα τελευταία χρόνια το επιτελείο του.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο Γιάννος Παπαντωνίου διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι το όνομα στη λίστα δεν ήταν της συζύγου του αλλά επρόκειτο περί συνωνυμίας. Λίγο καιρό μετά κάνει… στροφή 180 μοιρών στους ισχυρισμούς του και παραδέχεται ότι επρόκειτο για χρήματα που είχαν κατατεθεί από τον πρώην σύζυγό της στην Ελβετία για τα παιδιά τους.

Πηγή: thebest.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην φυλακή η 25χρονη “Μαρία”

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 25χρονη «Μαρία» η οποία φέρεται να...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης...

Πέθανε στη φυλακή ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη φυλακή αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων,...

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των “Πυρήνων” – Πώς πέρασε από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό...