Παππάς VS ΔΝΤ: «Αν επιθυμεί να αλλάξει την συμφωνία ας το πει δημόσια»

72
Νίκος Παππάς, καναλάρχες, τηλεοπτικές άδειες,

Στη στάση του ΔΝΤ αναφορικά με την αξιολόγηση εστίασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης του ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε πως όποιος επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία θα πρέπει να το υποστηρίξει δημόσια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση σαφώς και θα καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το ζήτημα των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την Τρίτη.

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε πως «μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες».

Μιλώντας για το ΔΝΤ ο Νίκος Παππάς χαρακτηριστικά δήλωσε:

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο

Και πρόσθεσε για την ελληνική οικονομία:

Διαβάστε επίσης:  Ολομέτωπη επίθεση Τζανακόπουλου σε Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Βενιζέλο

«Αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Ν.Παππάς τόνισε πως η Κυβέρνηση εμμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και δήλωσε:

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο open gov, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων».

Ενώ κλείνοντας τη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός μίλησε για για barcode στις εφημερίδες και είπε:

«Υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».