Παραλήρημα Δαβάκη: Απαγορεύω να με ψηφίζουν αθίγγανοι, γύφτοι, και… (Βίντεο)

Αντιδράσεις για τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή

44
Παραλήρημα Δαβάκη: Απαγορεύω να με ψηφίζουν αθίγγανοι, γύφτοι, και...

Μιλώντας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συγκέντρωσης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς, ο κ. Δαβάκης, σε έντονο ύφος είπε: «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης είπε «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Η αντίδραση της ΝΔ για την ώρα ήταν να χαρακτηρίσει ακραίες τις δηλώσεις του βουλευτή με δήλωση που έκανε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο και πιο χαμηλά, με οδηγό την ακροδεξιά τάση

Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μιλά για «πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα» και ζητά την άμεση παρέμβαση του προέδρου τη ΝΔ «ειδάλλως», όπως τονίζει, «θα είναι συνυπεύθυνος».

Διαβάστε επίσης:  Φοβούνται τσολιάδες, drones αλλά και… κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό!

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο», αναφέροντας ειδικότερα: «Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα, «ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος