Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν έχουμε καμία γενοκτονία στην ιστορία μας!

50
Ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παραδέχεται ότι υπάρχει καμία γενοκτονία από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκδηλώσεις εθνικής γιορτής της Τουρκίας με τίτλο «19η Μαίου ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και γιορτής της νεολαίας», δήλωσε:

«Στις περιοχές που κυριάρχησαν οι πρόγονοι μας, ως αναμνήσεις έμειναν η αγάπη, ο σεβασμός, η κατανόηση και η δικαιοσὐνη. Δοξα Τω Θεώ, στο μητρώο αυτού του λαού, δεν υπάρχει καμία αποικιοκρατία, καμία γενοκτονία, καμία τυραννία καμία άλλη ενέργεια μου να μας ντροπιάζει».

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια» δήλωσε δε.

Χθες σε γραπτό μήνυμά του, λίγο πριν μεταβεί στην Σαμψούντα ανέφερε: «Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας».

Διαβάστε επίσης:  Μπιλ Γκέιτς: Έρχεται φονικότερη πανδημία