«Παραλύει» το Δημόσιο λόγω 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

48
Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

«Παραλύει» ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το απεργιακό «παρών» θα δώσουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην απεργία.

Την ίδια μέρα, απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, Ενώσεις, Σωματεία και Ομοσπονδίες, στα οποία το ΠΑΜΕ έχει την πλειοψηφία θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης:  TaxisNet: Διπλασιάστηκε η χρήση από πολίτες και επιχειρήσεις

Έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου παρατείνεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ενώ κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν αποφασίσει να οργανώσουν 48ωρη πανεργατική απεργία όταν θα καταταθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.