«Παράπονα» Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες

46
Τσίπρας, Ταλίν, Σύνοδος Κορυφής,

Οταν η Ελλάδα ζήτησε «ευελιξία» του απάντησαν «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή», στη Μ.Βρετανία δόθηκε εξαίρεση από το κοινοτικό κεκτημένο είπε ο πρωθυπουργός

Να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στους ηγέτες της ΕΕ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η ίδια πηγή τονίζει πως ο πρωθυπουργός παράλληλα «παραπονέθηκε» στους ηγέτες της ΕΕ πως όταν η Ελλάδα ζήτησε «ευελιξία και έντιμη συμφωνία» του απάντησαν «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή», ενώ στη περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας δόθηκε εξαίρεση από το κοινοτικό κεκτημένο.

«Δεν πιστεύω στην τιμωρία αυτών που φεύγουν αλλά δεν πιστεύω επίσης και ότι πρέπει να τιμωρούνται και αυτοί που αποφασίζουν να μείνουν» φαίνεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

Θέση της Ελλάδας είναι πως η Βρετανία πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και να αποφασιστεί έγκαιρα ποιος θα διαπραγματευτεί από τη πλευρά της Ευρώπης. Ο Πρωθυπουργός κατέληξε πως πρέπει να βασιστούμε στους θεσμούς, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.