Παρασημοφόρηση της πολεμικής σημαίας του καταδρομικού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

19
Θεσσαλονίκη: Μέλος του πληρώματος του “Αβέρωφ” σώζει άνθρωπο από τη θάλασσα

Με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η Πολεμική Σημαία του θωρηκτού («ευδρόμου») «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου ναυλοχεί το σκάφος από τις 7 Οκτωβρίου.

Η τελετή παρασημοφορήσεως θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11:45, επί του σκάφους, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και της αντιστοίχου στρατιωτικής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των τοπικών αρχών της πόλεως.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, αμέσως μετά την τελετή, στις 12:00, θα ακολουθήσει επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» και του οργανικού της ελικοπτέρου τύπου S-70B “Aegean Hawk” καθώς επίσης και στοιχείων και Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) της Διοικήσεως Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και ενός μεταφορικού ελικοπτέρου της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη θέση ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Διαβάστε επίσης:  Συνελήφθησαν δύο άτομα που κινηματογραφούσαν τη συνοδεία του Καμμένου

Για το λόγο αυτό άλλωστε στο θωρηκτό δεν θα γίνουν επισκέψεις του κοινού, σήμερα, από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 της ίδιας ημέρας.