Παραίτηση στελέχους μετά τις καταγγελίες για τη σίτιση των προσφύγων στις Σέρρες

53

Την παραίτησή του από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε ο Δημήτρης Τάπας, μετά τον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό σίτισης προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας του νομού.

«Σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και από αναπληρωτής Συντονιστής της. Προβαίνω σε αυτή την ενέργεια για λόγους κομματικής και προσωπικής ευθιξίας» σημειώνει στην επιστολή του κάνει λόγο για «ανήκουστες και ψευδείς διαδόσεις», ανέφερε.

Την αποκάλυψη έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία κατήγγειλε πως ο κ. Τάπας και η κόρη του ανέλαβαν το έργο σίτισης ύψους 750.000 ευρώ.

Δεκτή η παραίτηση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του.

Διαβάστε επίσης:  Περιοδεία στα Βαλκάνια για το Σκοπιανό αρχίζει ο Κοτζιάς

Ο Δημήτρης Τάπας δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό (από τον οποίο εξέπεσε, διότι δεν προσκόμισε όλα τα στοιχεία) χωρίς να ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ κι όταν τα τοπικά στελέχη του κόμματος το πληροφορήθηκαν έδειξαν έντονη ενόχληση. Του άσκησαν κριτική ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς και όρισαν τη συνεδρίαση της Ν.Ε. για να εξετάσει το ζήτημα. Στη συνεδρίαση ήταν «παρών» και ο Τάπας.