ΠΑΡΙΣΙ: Αρουραίοι βγήκαν στην …στεριά λόγω Σηκουάνα! (Βίντεο)

133
ΠΑΡΙΣΙ: Αρουραίοι βγήκαν στην στεριά λόγω Σηκουάνα!

Το Παρίσι πνίγεται στα νερά του Σηκουάνα και… στους αρουραίους!

Στο υψηλότερο σημείο της, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, αναμένεται να φθάσει την Κυριακή η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα και οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο να σημειωθούν πλημμύρες. 

 

Η κυβερνητική υπηρεσία «Vigicrues», που παρακολουθεί τις ανόδους στη στάθμη των υδάτων, ανακοίνωσε πως υπήρξε μια μικρή αύξηση της στάθμης του ποταμού στην πρωτεύουσα και ενδέχεται να πλησιάσει στο υψηλότερο σημείο της, το οποίο είχε φθάσει για τελευταία φορά το 2016.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο. Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Διαβάστε επίσης:  Ασύλληπτο! 75χρονη δολοφόνησε με μαχαίρι 7χρονο αγόρι

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα. Σήμερα στις 09:50 στη γέφυρα του Οστερλίτς (Αούστερλιτς) η στάθμη του Σηκουάνα βρισκόταν στα 5,70 μέτρα, ενώ προβλέπεται ότι το βράδυ Κυριακής θα έχει φθάσει περίπου τα 5,90 μέτρα.