Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Παρουσία 4 υπουργών παραδόθηκαν στη χώρα μας 1 εκατομμύριο μάσκες από την Κίνα

Ένα εκατομμύριο προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες και άλλα ιατρικά αναλώσιμα παραδόθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Η παράδοση έγινε στο αεροδρόμιο παρουσία 4 υπουργών της κυβέρνησης.

Οι 500.000 είναι δωρεά της κινεζικής Κυβέρνησης και οι 500.000 της κινεζικής εταιρείας, State Grid, στρατηγικού εταίρου της ΑΔΜΗΕ.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην τελετή παραλαβής του υλικού στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ευχαρίστησε εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue για την αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.

Στην τελετή παραλαβής ήταν ακόμη παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ευγνώμονες στην κινεζική Κυβέρνηση, στην κινεζική εταιρεία  State Grid, μέτοχο της ΑΔΜΗΕ, και σε όποιον άλλον έχει συμβάλλει, στο να έρθει αυτή η βοήθεια σε είδη προστασίας πρώτης ανάγκης για τα νοσοκομεία μας, μάσκες και λοιπό υλικό.

Δίνουμε μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη, όλοι οι άνθρωποι της υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Ζητώ για μία ακόμη φορά από όλους, να στηρίξουν αυτούς που δίνουν αυτή την τεράστια μάχη και να μείνουν σπίτι τους. Να προσέξουν τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας.

Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και στην τεράστια μάχη που δίνει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μπορεί να έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα.

Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να εξοπλίζουμε κι άλλο τα νοσοκομεία μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Επαναλαμβάνω: Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους. Η κρίση και οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά.

Όποιοι έφυγαν και πήγαν στα εξοχικά τους και στα νησιά, κακώς το έκαναν. Τους ζητώ να επιδείξουν πατριωτισμό, φιλότιμο και ατομική ευθύνη, για να προστατέψουμε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

Αντίστροφα άρχισε να μετράει ο χρόνος για την κυκλοφορία των πρώτων 140 Ytong ηλεκτρικών...

ΕΕ-Υπουργοί Γεωργίας: Αποφάσισαν την αναθεώρηση της ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές

Την απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ και η ολοκλήρωσή της...

Το στίγμα της επόμενης ημέρας στα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία

Στα νέα τους καθήκοντα ήταν από το πρωί οι νέοι υπουργοί, με ξεκάθαρο μήνυμα...

Ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν...