Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020
17.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1940.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των ελλήνων. Στις 3 π.μ. επιδίδεται από τον πρέσβη...

ΠΑΣΟΚ : Η Φώφη έριξε το γάντι, ο Γερουλάνος το σήκωσε, ο Ανδρουλάκης της έδωσε χρόνο

«Οι προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού εγκρίνονται ομόφωνα»,
ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου του ΠαΣοΚ, Γιάννης Κουτσούκος και αμέσως τρεις σύνεδροι σήκωσαν τις κάρτες τους. «Εντάξει εγκρίνονται με συντριπτική πλειοψηφία», διόρθωσε, ο κ. Κουτσούκος.

Λίγη σημασία έχει. Όπως, και το ποιο σώμα ενέκρινε τις αποφάσεις αυτές. Δικαίωμα απόκτησης κάρτας συνέδρου 4280 άτομα. Πιστοποιήθηκαν και κατέβαλαν τα 5 ευρώ για την αποκτήσουν 1230 άτομα.

Ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε θέμα απαρτίας. Και στους διαδρόμους του ΣΕΦ σχολιαζόταν ότι, σε μια γενική συνέλευση εταιρίας που δεν υπάρχει απαρτία, αποφάσεις δεν λαμβάνονται. Όμως, όπως λέγεται, οι ενστάσεις για την απαρτία ή όχι μιας γενικής συνέλευσης, τίθενται από την αρχή της διαδικασίας και όχι τη δεύτερη ημέρα. Και το κυριότερο. Το ΠαΣοΚ δεν είναι μια ανώνυμη εταιρία αλλά ένα πολιτικό κόμμα που έχει αποφασίσει, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής να, επιχειρήσει την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης.

Η κυρία Γεννηματά δεν δευτερολόγησε. Δεν υπήρχε λόγος για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει στα ΜΜΕ τίτλους που θα ενημέρωναν τον κόσμο ότι για μια ακόμα φορά, την πολλοστή τον τελευταίο μήνα, «πέταξε το γάντι στους αντιπάλους της». Η πρόσκληση προς τους εσωκομματικούς της αντιπάλους για μονομαχία το ..2021, με τη φράση «θα είμαι εκεί και θα τους περιμένω», προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Οι γκρίνιες και αντιπαραθέσεις

Δεν ήταν λίγα τα προσκείμενα σε αυτή στελέχη που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τους υψηλούς εσωκομματικούς τόνους που χρησιμοποίησε στην ομιλία της το Σάββατο. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η δεύτερη σε δημοφιλία πολιτική αρχηγός ενώ έχει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής. Συνεπώς, το στοίχημά της από σήμερα, δεν είναι αν θα δείξει «μηδενική ανοχή» στις κακοφωνίες αλλά αν καταφέρει να επιτύχει μια «νέα ενότητα συνθέτοντας και όχι διαγράφοντας». Άλλωστε, οι «εσωκομματικοί βάρβαροι» που «πάντα αποτελούν μια κάποια λύση» από χθες δεν υπάρχουν.

Ο Παύλος Γερουλάνος σήκωσε το γάντι, έθεσε θέμα ηγεσίας, έθεσε πολιτικά ζητήματα, βρέθηκε μετά την ομιλία του στο επίκεντρο πολλών πηγαδιών με συνέδρους αλλά δεν φάνηκε να προβληματίζει το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. «Άνθρακες ο θησαυρός» σχολίασε λίγο αργότερα από το βήμα του συνεδρίου, αναφερόμενος στην ομιλία του, ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι με δεομένη τη μεταφορά του κέντρου συζήτησης και λήψης αποφάσεων στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Γερουλάνος που δεν μετέχει στα όργανα του περιέρχεται σε δυσμενή θέση. «Για πόσο ακόμα θα φωνάζει για το ΠαΣοΚ;» αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε στην ηγεσία το χρόνο που χρειάζεται. Αν όχι μέχρι το 2021 τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα πολιτική περίοδος που ολοκληρώνεται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι τότε, δεν δείχνει διατεθειμένος να παρενοχλήσει τη Φώφη Γεννηματά αφήνοντας την να κριθεί από τη δυνατότητα της να δώσει ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε στην ομιλία του λέγοντας ότι οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αντιπολιτευτική αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα «αφήνουν χώρο που πρέπει να αξιοποιήσουμ廨.

Η επόμενη ημέρα

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας έχει ήδη εκπονηθεί. Προβλέπει την ανάληψη δράσεων σε τρία επίπεδα.

Στο πλαίσιο της πολιτικής προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο θα επιχειρηθεί να αποσαφηνιστεί το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής.

Στο πλαίσιο της οργανωτικής συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής θα υπάρξει διαδικασία εκλογής των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, των οργανώσεων στους χώρους δουλειάς ενώ προγραμματίζεται και συνέδριο νεολαίας το 2020.

Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα κορυφαία όργανα του κόμματος όπως το Πολιτικό Συμβούλιο όπου τη μειοψηφία, για την ακρίβεια το 44% του Κινήματος Αλλαγής εκπροσωπεί μόνο ένα πρόσωπο, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και αυτό για να σωθούν τα προσχήματα. Αν δηλαδή, επιχειρηθεί η διεύρυνση του προκειμένου να χωρέσουν και άλλα στελέχη της πλευράς Ανδρουλάκη.

Το σπουδαιότερο όμως είναι η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα περάσουν στην κοινωνία το μήνυμα ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ουραγός των πολιτικών εξελίξεων αλλά μπορεί να επηρεάζει και να δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Οι στενές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εγγύηση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

«Δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχετικά με την εμβάθυνση και την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ...
Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Η ύψιστη διάκριση της Πόλεως των Αθηνών στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη από τον...

Την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, απένειμε απόψε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο...
Δένδιας - Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Δένδιας – Λαβρόφ: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά...
Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

Πέτσας: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος συνομιλητής

«Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά...

Αυτό είναι το αμυντικό υπερόπλο με ακτίνες λέιζερ που αποκτά η Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας, Γερμανίας, Αγγλίας, Ουγγαρίας για νέο υπερόπλο που αναχαιτίζει πυραύλους με ακτίνες λέιζερ Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων,...

Στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
944ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Κινείται», λέει, ο Γερουλάνος; Και ποιον να αφορά άραγε αυτό;

Οργανώνεται, λέει, ο Παύλος Γερουλάνος με στόχο την διεκδίκηση της ηγεσίας του...

Αναζητεί την ευλογία ο Παύλος;

Στο Αυγό του Κόκκορα, δίπλα στο σπίτι της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας,...

Γερουλάνος: Να απομακρυνθεί η Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη

Την απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού...

ΠΑΣΟΚ: Θα τραβήξουν το σκοινί Γεννηματά – Ανδρουλάκης;

Μοιραία τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο αν Φώφη Γεννηματά και Νίκος...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή