Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Πάτμος: «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε» – Οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια της τραγωδίας

Ερωτηματικά υπάρχουν γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στονθάνατο  48χρονο κυβερνήτη ρυμουλκού, το οποίο βυθίστηκε κατά τη διαδικασία συνδρομής απόπλου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Πάτμου.

Στο ρυμουλκό επέβαιναν δύο άτομα. Το δεύτερο άτομο μέλος του πληρώματος διασώθηκε, όμως τα ίχνη του καπετάνιου χάθηκαν. Ιδιώτης δύτης ανέσυρε την σορό του 45χρονου κυβερνήτη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας εκ των παρευρισκομένων, δύτης και συμμετέχων στην επιχείρηση ανάσυρσης της σωρού, περιέγραψε όσα βίωσε, ενώ δήλωσε για το συμβάν: «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε. Αυτό έγινε στο κέντρο του λιμανιού».

Την προανάκριση της υπόθεσης για τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Πάτμου όπου αναμένεται να λάβει και τις σχετικές καταθέσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Βυθίστηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ρ/Κ πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12862 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Πάτμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες . Επί του ρυμουλκού επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος, ο 45χρονος κυβερνήτης και ο 26χρονος μηχανικός Γ΄.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του πληρώματος του «ΠΟΘΗΤΟΣ» με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, Α/Κ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» Ν.Π. 18, Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» Ν.Ρ. 261 και ιδιωτών δυτών, ενώ μετά τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα εντός σωσίβιας λέμβου καθελκύστηκε σωστική λέμβος του Κ/Ζ.

Ο 26χρονος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από την σωστική λέμβο του Κ/Ζ και μετεπιβιβάστηκε στο «ΕΙΡΗΝΗ», όπου μεταφέρθηκε στον κεντρικό λιμένα Πάτμου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου Ρ/Κ πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέα NAVTEX από την Τουρκία: Δεσμεύει περιοχές σε Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει για ασκήσεις περιοχή νότια της...

Με απόφαση του Πατριαρχείου – Ο Γέροντας από την Πάτμο, ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Στο Αγιολόγιο κατέταξε με απόφασή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον επί χρόνια Ηγούμενο της...

Μαζί στην Πάτμο Κικίλιας – Μπαλατσινού (Φώτο)

Την Πάτμο επέλεξαν για να κάνουν τις διακοπές τους ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας...

Κάντε 3D περιήγηση στο Μοναστήρι της «Αποκάλυψης» στην Πάτμο!

Μια εικονική επίσκεψη μπορούν να πραγματοποιήσουν στη Μονή του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο οι...