Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Πάτρα: Ποιες αποκαλύψεις να περιμένουμε για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας

Στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου – της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ιριδας – οι οποίοι φαίνεται να έχουν σημαντικές διαφορές με εκείνον της 9 ετών Τζωρτζίνας, στρέφονται πλέον οι έρευνες των δικαστικών Αρχών για την πλήρη διαλεύκανση του «θρίλερ της Πάτρας» που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, σημειώνουν στα «ΝΕΑ» ότι «η εξιχνίαση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας (κατέληξε τον Ιανουάριο στο Παίδων από υπερδόση της ουσίας κεταμίνη) δεν σημαίνει ότι με αυτόματη διαδικασία και επαγωγικά θα διαλευκανθούν και οι θάνατοι των μικρότερων αδελφών της, που προηγήθηκαν χρονικά.

Κι αυτό γιατί δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί, με βάση τις προϋπάρχουσες τοξικολογικές εξετάσεις, η συγκεκριμένη δηλητηριώδης ουσία, ενώ εντοπίζονται και άλλες διαφορές σε σχέση με τον χώρο που βρέθηκαν νεκρά τα παιδιά αλλά και με ό,τι είχε προηγηθεί.

Η σχετική έρευνα, ωστόσο, δυσχεραίνεται καθώς η 33χρονη μητέρα έχει απολύτως αρνητική και απορριπτική στάση, ακόμη και για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Συνεπώς, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν οποιαδήποτε σημαντική παραδοχή ή διευκρίνιση για ό,τι συνέβη. Αντιθέτως, ευελπιστούμε ότι η έκδοση νέων, αναθεωρημένων ιατροδικαστικών πορισμάτων θα προσδιορισθεί εάν επρόκειτο επίσης για εγκληματικές ενέργειες, κάτι που, έτσι κι αλλιώς, πιθανολογείται.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα αλλάξουν την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης, η οποία απειλείται με ισόβια κάθειρξη, αλλά είναι σημαντικά για την πλήρη κάθαρση της δραματικής υπόθεσης».

Ομοιότητες

Η Μαλένα, λοιπόν, απεβίωσε αιφνιδίως στις 13 Απριλίου 2019 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου νοσηλευόταν με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας. Το «μοτίβο» με το οποίο έχασε τη ζωή της έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο του θανάτου της μεγαλύτερης αδελφής της, Τζωρτζίνας. Δηλαδή, το άτυχο κοριτσάκι νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο και υπέστη ανεξήγητη ανακοπή ενώ κοιμόταν. Και σε αυτήν την περίπτωση στο πλευρό του ήταν μόνο η μητέρα, που φέρεται και πάλι να ειδοποίησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση τους γιατρούς, όπως συνέβη και μετά τα «επεισόδια» της Τζωρτζίνας, τόσο στο Καραμανδάνειο Πάτρας όσο και στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Στην περίπτωση της Μαλένας η ιατροδικαστική εξέταση οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφειλόταν «αορίστως» σε ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς, όμως, να συνεκτιμηθεί ότι λίγες ώρες πριν καταλήξει είχε υποβληθεί σε ηπατολογικές εξετάσεις που δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα. Ακόμη, στο ιατροδικαστικό πόρισμα που εκδόθηκε στις 24 Ιουλίου 2019 μνημονευόταν ότι «από το ληφθέν αίμα δεν εντοπίσθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου».

Εντούτοις, τα επόμενα 24ωρα, μία τριμελής επιτροπή ιατροδικαστών (οι Ν. Καρακούκης, Ν. Καλογριάς και Χρ. Τσάκωνα) αναμένεται να εκδώσουν νέο πόρισμα, στο οποίο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπίζεται άλλο αίτιο θανάτου, που ενδέχεται να σχετίζεται με προκληθείσα υποξία.

Ιατροδικαστική εξέταση

Οσον, δε, αφορά στον επίσης δυσεξήγητο θάνατο της επτά μηνών Ιριδας, στις 11.30 το πρωί της 21ης Απριλίου 2021 στην κούνια της στο οικογενειακό σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, με παρούσες την 33χρονη μητέρα αλλά και την αδελφή της, σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη φυγή του συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, Μάνου Δασκαλάκη, ύστερα από διένεξη μεταξύ του ζευγαριού.

Η ιατροδικαστική εξέταση της Ιριδας ανέδειξε πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση οργάνων και άλλες επιπλοκές, παρόμοιες με αυτές που εντοπίστηκαν και κατά τη νεκροτομή της Μαλένας. Ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση, στην τοξικολογική εξέταση δεν εντοπίστηκε κεταμίνη ή άλλη θανατηφόρα ουσία. Τελικώς, ύστερα από αμφισβητούμενη ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε σε εργαστήριο των Ιωαννίνων, προσδιορίσθηκε ως αιτία θανάτου βλάβη (ή απουσία) φλεβόκομβου και κολποκοιλιακού κόμβου – των δύο φυσικών «βηματοδοτών» της καρδιάς. Κάτι που, όμως, θεωρείται από τους ειδικούς τουλάχιστον ιδιόμορφο, λόγω της σπανιότητας της πάθησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τον θάνατο του βρέφους, πάντως, αναμένεται να καταθέσει στις δικαστικές Αρχές η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία πιθανολογείται ότι θα προσδιορίσει διαφορετικές αιτίες θανάτου, που ίσως συνδεθούν με εγκληματική ενέργεια, παρόμοιες με αυτές της Μαλένας.

Εν τω μεταξύ, η φερόμενη ως παιδοκτόνος, μιλώντας («STAR») από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ εμφανίζεται να μην έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα των διερευνώμενων πράξεων. «Αυτό έγινε για να γίνει. Oλο αυτό είναι άδικο», είπε η 33χρονη αναφερόμενη στη δίωξη της, ενώ όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών εκτίμησε ότι «δεν έχουν τόσα στοιχεία», επικαλούμενη… αστυνομικές πηγές. «Δεν αντέχω, δεν γίνεται», πρόσθεσε για την ψυχολογική κατάσταση της. Σχολιάζοντας, δε, στη στάση του συζύγου της, δεν έκρυψε την ενόχλησή της: «Το μέλημά του είναι να μην πάει φυλακή, εμένα δεν με σκέφτεται.».

Τέλος, παραθέτοντας διάλογο που είχαν μεταξύ τους αποκάλυψε ότι όταν τον ρώτησε «καταλαβαίνεις που είμαι», εκείνος της απάντησε «τι θες, να πάω φυλακή εγώ και ο πατέρας μου».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή...

Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της

Δεκαέξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, το οποίο έκρινε...

Ζάκυνθος: 49χρονη στον εισαγγελέα για κακοποίηση παιδιών

Για κακοποίηση δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 -υιοθετημένα πριν...

Φρίκη στην Πάτρα: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της (βίντεο)

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά στην...