Παυλόπουλος: Να αγωνιστούμε όλοι οι λαοί εναντίον της τρομοκρατίας

125
Π.Παυλόπουλος, λαοί, τρομοκρατία,

Με αναφορές στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, καθώς και στις εξελίξεις στην Τουρκία το φετινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

“Να αγωνισθούμε όλοι οι λαοί, ιδίως οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε το δημοκρατικό ιδεώδες και η ανοιχτή κοινωνία να επικρατήσουν εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού τους της απεχθούς τρομοκρατίας κατ´ εξοχήν του ISIS” επεσήμανε ο κ Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέθεσε πως “επιπλέον πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού εναντίον των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, υπέρ του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου”.

Σε ο,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία ο κ Παυλόπουλος σημείωσε ότι “στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν. Όμως η εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας μπορεί και πρέπει να απαντήσει καταλλήλως στους πραξικοπηματίες μένοντας προσηλωμένη στον σεβασμό της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.

Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές και αντιστασιακοί.

Οι αφίξεις των πολιτικών

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για τον εορτασμό της 42ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:  Γιούνκερ για την Τουρκία: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Στη συνέχεια έφτασε στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατία στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.

“Τα μεγάλα λόγια περί Δημοκρατίας είναι εκτός τόπου, εκτός και αυτής της κυβέρνησης και της εργασίας” τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπας στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κάνοντας ειδική αναφορά στα αντιλαϊκά, όπως τα χαρακτήρισε μέτρα, που περνούν από τη Βουλή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Για “Μεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που καταφέρθηκε εναντίον των κομμάτων που ψήφισαν κατά της απλής αναλογικής, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές “θα τιμωρηθούν από τον λαό”.