Παυλόπουλος: Τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα

34
Παυλόπουλος: «Ας μη δοκιμάσει η Τουρκία τις αντοχές της Ευρώπης»

Την ανάγκη διορθώσεων στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, είπε μεταξύ άλλων: “Υπενθυμίζω  την  έκθεση που δημοσιεύθηκε εχθές, την  έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την Ελληνική Οικονομία. Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και  χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά”.

Διαβάστε επίσης:  Επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

“Οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας.  Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε  την ανάπτυξη στην Ελλάδα.   Και ελπίζω και οι Εταίροι μας,  ύστερα από αυτή την Έκθεση,   να μας διευκολύνουν. Και  το τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχίᔨ, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.