Παυλόπουλος – Μπεχράκης: Είναι ώριμη πια η κοινωνία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

17
Παυλόπουλος – Μπεχράκης: Είναι ώριμη πια η κοινωνία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπάρχουν επιτυχή αποτελέσματα στην ενημέρωση των παιδιών, ενώ ο κ. Μπεχράκης επισήμανε ότι αν και οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους θέλουν να εφαρμοστεί πλήρως ο αντικαπνιστικός νόμος, οι ρυθμίσεις του δεν εφαρμόζονται στα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μπεχράκη για όλες τις προσπάθειές του εδώ και χρόνια προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και τόνισε ότι « εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους σ’ ένα τόσο μεγάλο θέμα».

«Δεν ξεχνάω πώς ξεκινήσαμε εκείνον τον Ιούνιο του 2015, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, και πόσο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σήμερα. Αυτό σας το οφείλουμε όλοι, σας το οφείλω κι εγώ προσωπικά. Γιατί αν δεν ήσαστε εσείς δεν θα είχαμε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία», κατέληξε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς έχει αναλάβει υπό την αιγίδα του όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, σημείωσε ότι « έχουμε φτάσει σήμερα να έχουν μειωθεί οι καπνιστές, να έχουμε μία μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα, τα παιδιά να αποστρέφονται το κάπνισμα και να είμαστε μπροστά στην τελική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι ένα δύσκολο βήμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει επιτυχώς διότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αμέριστη δική σας συμπαράσταση, έχει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα του, ξέρουμε ότι στο Υπουργείο Υγείας σήμερα επικρατεί οργασμός γύρω από την εφαρμογή του Νόμου, με την ηγεσία του κ. Κικίλια γίνονται πολλά πράγματα που θα ανακοινωθούν σύντομα για την εφαρμογή της νομοθεσίας».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης από την πλευρά του τόνισε ότι με τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να προσπαθήσουμε το πεδίο της εφαρμογής του Νόμου να γίνει όχι πεδίο αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας, αμοιβαιότητας και σεβασμού των πολιτών. Έτσι ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εν πολλοίς, μόνος του ο Έλληνας το έχει εφαρμόσει αυτό σε πολλά μέρη. Εκκρεμούν δύο κλάδοι: ο ένας είναι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί νομίζω ότι με το πνεύμα και το κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε θα πετύχει η εφαρμογή του Νόμου και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μια Ελλάδα που θα είναι πράγματι μια σωστή κοινωνία ενός Ευρωπαϊκού κράτους του 21ου αιώνα».