Παιδική λέσχη ανάγνωσης από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

57
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ! Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου!
Διαβάζοντας ένα βιβλίο, αποκτάς γνώση και αυξάνεις μέσω της ανάγνωσης τη φαντασία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με στόχο να γίνει το βιβλίο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας, ξεκινά τη λειτουργία της το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης είναι μία σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών και πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα στους χώρους της βιβλιοθήκης με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα 15 άτομα.

Σε κάθε συνάντηση και με αφορμή ένα διαφορετικό βιβλίο, η συντονίστρια της ομάδας και βιβλιοθηκονόμος, Κωνσταντίνα Κεσσέ, προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να συζητήσουν γι’ αυτό, να μιλήσουν για τα σημεία που τους έκαναν εντύπωση, να αναφέρουν τα στοιχεία που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον, μετατρέποντας έτσι την ανάγνωση σε μία δημιουργική συνήθεια, την οποία σταδιακά εντάσσουν τα ίδια τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Η συνάντηση ολοκληρώνεται με παιχνίδι για τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα μετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό παιχνίδι. Στόχος των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, η ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενδυνάμωση της υπευθυνότητας και της αυτοπεποίθησης.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Μαΐου

Η είσοδος για την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προεγγραφή. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23).