Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021
18.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναχωρεί για το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1963.... Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

Πελώνη: Καμιά σχέση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με τις απολύσεις

Θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και δεν θα την συνδέει σε καμία περίπτωση με απολύσεις, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα για την αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης σε ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι “η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε και όπου χρειαστεί, κάτι που απευχόμαστε, θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις”.

“Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν όλοι”, πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα εάν η κυβέρνηση θα εξετάσει προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στους φοιτητές, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι μόλις ανακοινώθηκε το πλαίσιο με βάση την σύσταση της επιτροπής Βιοηθικής και πρόσθεσε ότι η εκστρατεία της πειθούς συνεχίζεται και η κυβέρνηση προσβλέπει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στα συγκεκριμένα πεδία και θα πειστούν οι πιο δύσπιστοι να εμβολιαστούν.
Υπογράμμισε πάντως ότι “θέλουμε σε κάθε περίπτωση ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά σχολεία”

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε εξάλλου ότι συζητείται στην επιτροπή αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύουν για τις κατασκηνώσεις.
Ερωτηθείσα εάν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την Εκκλησίες που είναι κλειστοί χώροι, υπογράμμισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι θέματα που συζητώνται στην Επιτροπή και συμπλήρωσε: “Η Εκκλησία έχει πει από την πρώτη στιγμή και δια του Αρχιεπισκόπου, ότι στηρίζει την προσπάθεια εμβολιασμού και θεωρώ ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα το γεγονός ότι απομονώνει μεμονωμένες φωνές. Και έχει βεβαίως την δύναμη να επηρεάσει και από άμβωνος το ποίμνιο καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και ιδιαιτέρως εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα που ανοίγει το απόγευμα και στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer οι έφηβοι 15-17 ετών.
Όπως ανέφερε, συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006) και κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15.

“Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Μπορεί, επίσης, να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.”, πρόσθεσε.

Επιδημιολογική κατάσταση

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση ότι “καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων”.

“Φέτος, ωστόσο, οι δυνατότητες άμυνας είναι εντελώς διαφορετικές. Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση, καθώς τώρα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας την ασπίδα του εμβολίου, το οποίο είναι δωρεάν και άμεσα προσβάσιμο σε όλους. Και έχουμε όλοι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό μας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο έναντι του οποίου οι ανεμβολίαστοι μπορεί να λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων”, πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι “είναι χρέος όλων -κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, συλλογικών φορέων- να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν της επιστήμης και της λογικής προκειμένου να πειστούν όσοι συμπολίτες μας διατηρούν επιφυλάξεις για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.”
“Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε». Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν.”, πρόσθεσε.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 9.480.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 5.330.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μια δόση και περισσότεροι από 4.430.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών.

Όσον αφορά το πλαίσιο που από αύριο 16 Ιουλίου και έως τις 31 Αυγούστου θα ισχύει στους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, η κ. Πελώνη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.”

Τέλος η κα Πελώνη έκανε λόγο για “ξαναζεσταμένο φαγητό”, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ζήτημα του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, επισήμανε ότι
“έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις αρμόδιες αρχές ότι δεν τίθεται κάποιο ζήτημα, δεν υπάρχει καμία σκιά” και πρόσθεσε: “Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός. Πρέπει να έχει πάντως πάρα πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του για να ξαναζεσταίνει συνέχεια το ίδιο φαγητό”.

Ερωτηθείσα εξάλλου για το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι μέλος της ΝΔ ο συλληφθείς αστυνομικός στην Ηλιούπολη, η κ. Πελώνη απάντησε πως δεν είναι μέλος της ΝΔ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Λεβέντης, Οικουμενική,

Βασίλης Λεβέντης: Εξιτήριο από το νοσοκομείο έπειτα από 76 ημέρες

Εξιτήριο αναμένεται ότι θα πάρει σήμερα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Βασίλης Λεβέντης, έπειτα από περίπου 2,5 μήνες. Από τις 76 ημέρες τις 47 ήταν...
σαν σήμερα, 1978, 35ετία, πλήρη σύνταξη, 58 χρόνια,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναχωρεί για το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1963.... Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

Σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: “Ξέρουμε που ανήκουμε – προστατεύουμε τη σχέση με τη Ρωσία”

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς μετά και την παρέλευση της περιπέτειας του κορωνοϊού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διερεύνηση μιας αυτοτελούς οικονομικής σχέσης Ελλάδος-Ρωσίας, κυρίως...
Βουλή - προϋπολογισμός: Κόντρα Βρούτση - Ραγκούση

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για ποινικές κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους...

Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως...

Μητσοτάκης: Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα λυθεί...

Το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να λυθεί μόνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου...

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας στο Σότσι...
Εθνικό Σύστημα Υγείας: Στο κόκκινο - Αγώνας δρόμου για κενή κλίνη σε ΜΕΘ

Πλεύρης: Fake news οι καταγγελίες ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Tηλε- απόλυση μετά την τηλεργασία

Συναγερμό έχει σημάνει στα συνδικάτα η ανακοίνωση -σε διαδικτυακή σύσκεψη- μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, ότι...

Παραμένουν πάνω από 450.000 οι άνω των 65 ετών που δεν έχουν κινητοποιηθεί για εμβολιασμό

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πολλές, παρά την σταθεροποίηση στα κρούσματα, τόνισε η υπουργός...

Βενιζέλος: Συνταγματικό το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνταγματικότητας» με την απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Μητσοτάκης: Γιατί αποφασίστηκε τώρα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60

Στην απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 60...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή