Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
19.8 C
Athens

Περ. Αττικής: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για δημιουργία πρότυπων λαϊκών αγορών

Στην λαϊκή αγορά του Αγ. Αντωνίου στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Σχολής εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κο Π. Πάγκαλο, καθηγητές και φοιτητές, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τον σχεδιασμό των νέων πρότυπων λαϊκών αγορών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Λαϊκών Αγορών, τόσο στον τρόπο λειτουργίας όσο και στην γενικότερη εικόνα τους, με την δημιουργία νέων πρότυπων λαϊκών αγορών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα

Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών και Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών Στ. Μελάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Αττικής Χ. Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και πρόεδροι των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ.

Κατά την επίσκεψη δόθηκε η ευκαιρία στους φοιτητές και τους καθηγητές του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να αποκτήσουν μία βασική αντίληψη γύρω από όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τους πάγκους και τα παρελκόμενα εργαλεία που απαιτούνται στην εργασιακή καθημερινότητα των πωλητών των λαϊκών αγορών, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια αρχική μελέτη αναφορικά με τη δημιουργία των νέων πρότυπων πάγκων για τις λαϊκές αγορές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την υλοποίηση του οράματος για τις πρότυπες λαϊκές αγορές επισήμανε προς πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς ο θεσμός της λαϊκής αγοράς είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την καθημερινότητα της κοινωνίας.

«Η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει με αποφασιστικότητα σε συγκεκριμένες πράξεις ώστε να δημιουργήσει πρότυπες Λαϊκές Αγορές στην Αττική. Χαίρομαι που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, η Περιφέρεια Αττικής, η Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών με τον Κ. Μουλιάτο, καθώς επίσης και ακαδημαϊκή κοινότητα δια του Πανεπιστημιακού Δασκάλου κ. Πάγκαλου που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συνεργάτες του αλλά και φοιτητές. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δημιουργώντας την πρότυπη λαϊκή αγορά, όπου ο καταναλωτής, όχι μόνο θα βρίσκει το καλό προϊόν στο καλύτερο κόστος, αλλά επίσης θα έχει πρόσβαση σε μια υπηρεσία με θετικό κοινωνικό πρόσημο, μία ποιοτική διαδικασία με πρότυπη εικόνα που θα είναι και εξαγώγιμη πέρα από τα διοικητικά όρια της Αττικής και της ΕλλάδοςΟι φοιτητές που θα λάβουν μέρος στο σχεδιασμό με τις γνώσεις τους αλλά και την ευρηματικότητά τους, θα έχουν πρόσβαση και σε κάποιες υποτροφίες για σπουδές. Εύχομαι να έχουμε καλή επιτυχία», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα εσωτερικής αρχιτεκτονικής Σχολής εφαρμοσμένων Τεχνών και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Π. Πάγκαλος, με τη σειρά του επισήμανε:

«Με την Περιφέρεια Αττικής, τη γενική Ομοσπονδία, την ΠΟΣΠΛΑ και τον Συνεταιρισμό των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά της ακαδημαϊκής κοινότητας για να ανανεώσουμε την εικόνα της Ελληνικής λαϊκής αγοράς, ξεκινώντας από τα απλά στοιχεία, σχεδιάζοντας δηλαδή τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για το βιοπορισμό τους, φτάνοντας στην γενικότερη ανανέωση της Ελληνικής λαϊκής αγοράς, η οποία θα ξεκινήσει προφανώς από την Περιφέρεια Αττικής για να δώσει το παράδειγμα μετά σε όλη την επικράτεια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ κ. Δ. Μουλιάτος, ανέφερε:

« Σήμερα είναι ιστορική μέρα για τον κλάδο των λαϊκών αγορών. Είναι η αφετηρία του εκσυγχρονισμού και του ονείρου όλων των πωλητών λαϊκών αγορών, να αναβαθμιστούμε και να εκσυγχρονιστούμε. Ο Γιώργος Πατούλης αποδεικνύει για άλλη μία φορά την τεράστια αγάπη για το κλάδο, πρέπει να το λέμε αυτό, μας παρότρυνε, είναι δίπλα μας. Εμείς μετά τα αιτήματα που είχαμε και τις προτάσεις μας. έγιναν αποδεκτές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον καθηγητή κ. Πάγκαλο και το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής για το ενδιαφέρον, όλους τους καθηγητές και όλους τους μαθητές. Εκ μέρους όλων των πωλητών λαϊκών αγορών. Ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη, οι λαϊκές αγορές πού λειτουργούν στην Ελλάδα. Θα έρχονται εδώ όπως είπε ο περιφερειάρχης να παίρνουνε μπούσουλα πώς πρέπει να λειτουργούν».

Από την πλευρά τους οι φοιτητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους αρμοδίους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να συνεισφέρουν στην υλοποίηση των πρότυπων λαϊκών μέσα από μια διαδικασία που θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα σχετικό με το αντικείμενο που σπουδάζουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

άλωση Κωνσταντινούπολης, 1453,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαΐου η άλωση της Κωνσταντινούπολης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1453..... Η άλωση της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου από τους Οθωμανούς Τούρκους, "Η Πόλις εάλω".
Διαμαρτυρία αστυνομικών υπαλλήλων για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας

Ομόνοια: Νεκρός 55χρονος που έπεσε από τον Α΄ όροφο του αστυνομικού τμήματος

Ένας 55χρονος υπήκοος Γερμανίας έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής στο α.τ. ομονοίας όταν έπεσε από τον πρώτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με...

Η φωτογραφία της ημέρας: Απαράμιλλη φυσική ομορφιά στην Ήπειρο

Απαράμιλλη φυσική ομορφιά στην Ήπειρο 28 Μαΐου 2023

Σαν σήμερα 28 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμo. Γεγονότα 585 π.Χ.: Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή...

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο ΑΠΘ (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα εντός και εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 2:30 ομάδα...

Καιρός: Άστατος ο καιρός και σήμερα – Βροχές και καταιγίδες

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και για σήμερα Κυριακή (28/5) με βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και Εύβοια, τα Δωδεκάνησα,...

Φωτιά σε υπαίθριο χώρο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής(28/5) στον Ασπρόπυργο Αττικής Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο ανακύκλωσης επί της οδού...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,244ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το ανέκδοτο: H λαϊκή αγορά

Ο τύπος πάει τον περίπατό του και περνάει έξω από ένα μεγάλο σπίτι. Εκεί...

Περιφέρειας Αττικής: Με 50 οχήματα ξεκινάει την Κυριακή το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία

Μια από τις μεγαλύτερες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και...

Περ. Αττικής: Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση των πολιτών στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Αττικής στην τριήμερη δράση...

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 7/2

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής,...