Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 4 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο “Σωτηρία” με κορονοϊό σε ηλικία 72 ετών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χθες και παρά την μάχη των γιατρών, δεν τα κατάφερε.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έπασχε και από σακχαρώδη διαβήτη, δεν είχε κάνει το εμβόλιο, ενώ λόγω της επιβαρυμένης υγείας του είχε κριθεί επιβεβλημένη η νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Τις τελευταίες ημέρες η υγεία του είχε επιδεινωθεί, ενώ υπέστη και καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να του τοποθετήσουν stents.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον Γιώργο Τράγκα

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τράγκα πριν από τη νοσηλεία

Πριν από την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, ο κ. Τράγκας είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη

Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας.

Μια μεγάλη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, είχε διαγράψει ο Γιώργος Τράγκας που έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιώργος Τράγκας που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1949, είχε περάσει από πολλά δημοσιογραφικά γραφεία πριν καταλήξει να ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος.

Η Ελένη Βλάχου και η έντυπη δημοσιογραφία

Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.

Παράλληλα είχε ξεκινήσει ήδη να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο πιο σημαντικός σταθμός στη δημοσιογραφική του καριέρα ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών.

Αγαπημένο του ρεπορτάζ το αστυνομικό το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια πριν αφοσιωθεί οριστικά στο πολιτικό, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Τράγκας εκτός από δημοσιογράφος υπήρξε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών. Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Στην πολιτική σκηνή

Ο Γιώργος Τράγκας τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά ο Μητσοτάκης"-ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗΣ!- ΝΥΧΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Μαρτίου πέθανε ο Καρλ Μαρξ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1883... πέθανε ο Καρλ Μαρξ, πολιτικός, θεωρητικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Πετρίδης, όπως έκανε γνωστό στα social media,...

Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έφερε η είδηση του θανάτου της γνωστής ηθοποιού Καλής Καλό την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Την...